Match of the Day: Baltimore Ravens @ Houston Texans

Door

Arian FosterWaren het vorige week de Green Bay Packers die centraal stonden in de Match of the Day op bezoek bij de Houston Texans, nu is die eer weggelegd voor de Baltimore Ravens.

Daarmee staan er vanavond twee teams tegen over elkaar die beiden een 5-1 record hebben. Maar de score vertelt niet het hele verhaal.

Oude rekening
Iets meer dan negen maanden geleden versloegen de Ravens in Baltimore de Texans in de divisional play-offs. Een grote rol was toen weggelegd voor Ray Lewis en Lardarius Webb. Geen van beiden zal echter vanavond een impact hebben in deze rematch.

De Ravens defense ziet er opeens geheel anders uit, na de zware blessures van Lewis (gescheurde triceps) en Webb (gescheurde voorste kruisband) die ze opliepen in een onverdiende 31-29 overwinning in eigen huis tegen de Dallas Cowboys.

Baltimore moet het ook al het hele seizoen doen zonder five-time Pro Bowl linebacker Terrell Suggs. Afgelopen woensdag stond hij wel weer op het trainingsveld, maar of hij vanavond al zijn opwachting kan maken in Houston is onwaarschijnlijk. Toch zien we in de NFL wel vaker dat spelers, hoe heftig geblesseerd ook, het risico nemen en het veld opstappen. Hij wordt hoe dan ook, meer dan ooit, bij node gemist in een gehavende Baltimore defense.

Arian Foster
Met het gemis van sleutelspelers in de defense zal het voor de Ravens nog moeilijker werden om star running back Arian Foster tegen te houden. Vorige week werden tegen de Dallas Cowboys al een record aantal van 227 yards ‘on the ground’ weggegeven.

Foster zal absoluut terug willen slaan, na een teleurstellende season-low 29 yards na 17 pogingen wat mede resulteerde in een fikse 42-24 nederlaag van de Texans in eigen huis tegen de Green Bay Packers.

Leermomenten
Coach Gary Kubiak was deze week dan ook zeer kritisch op de running game van zijn team: “Het eindresultaat is dat we onze running game helemaal niet goed uitvoerden”, om af te sluiten met: “Hópelijk kunnen we hier deze week verandering in brengen”.

Waar de offense zijn leermomenten kent, zal de defense zich nog wel een keer achter de oren krabben na de afgelopen Sunday Night Football. Ze gaven maarliefst 427 yards weg aan de Packers en met name aan Aaron Rodgers die de Texans secondary in zijn hemd zette met zes touchdowns.

Moeilijke voorspelling
De Houston Texans verloren tot nu toe alle zes ontmoetingen met de Baltimore Ravens. Over de wedstrijd van vanavond is echter moeilijk een voorspelling te doen. Als de Houston defense de tot nu toe sterke Baltimore (no huddle) offense, geleid door quarterback Joe Flacco en running back Ray Rice kan stoppen, ligt een 6-1 record voor de thuisploeg in het verschiet. Dan zal quarterback Matt Schaub het wel beter moeten doen dan vorige week. En het zou fijn zijn als hij weer eens een touchdown pass weet te gooien.

Het belooft in ieder geval, net als elke wedstrijd tot nu toe van deze twee teams, een geweldige battle te worden.

Let op! Baltimore Ravens @ Houston Texans begint al om 19:00 NL-tijd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen