Match of the Day: Denver Broncos @ Seattle Seahawks

Door

Seattle Seahawks v Denver BroncosVan alle zestien wedstrijden tijdens speelronde drie kunnen we uiteraard niet om deze heen. Zeven maanden nadat de Denver Broncos werden vernederd door de Seattle Seahawks in Super Bowl XLVIII staan de twee beste teams van vorig seizoen voor de derde maal dit jaar tegenover elkaar.

Rematch
De Broncos reizen af naar de staat Washington in de wetenschap dat ze zelf nog zonder verlies zijn en de tegenstander vorige week werd afgetroefd in San Diego. Die feiten zijn van kort geleden, maar al te graag halen we nog even de wedstrijd van februari jongstleden in MetLife Stadium erbij. Met een 43-8 uitslag zagen we toen één van de meest eenzijdige finales allertijden. Het verleden is echter niet meer te veranderen en de focus zal dus nu moeten liggen op het heden. De Broncos wonnen een paar weken geleden nog een oefenwedstrijd tegen de Seahawks en kenden dus al lichte revanche. De daadwerkelijke reactie op het ontluisterende Super Bowl verlies moet echter vanavond komen.

Welker
De Seahawks openden het seizoen met een indrukwekkende 36-16 overwinning op de Green Bay Packers, maar gingen dus vorige week met 30-21 onderuit tegen de Chargers. Daarmee kon Seattle de hoge verwachtingen die iedereen van het team heeft niet waarmaken. Dat had een belangrijke oorzaak. De Chargers speelden volledig hun eigen spelletje, en de Packers pasten zich helemaal aan op de tegenstander. De Broncos zijn een team dat met Peyton Manning altijd van de eigen kracht uitgaat. Ze hebben twee lastige wedstrijden achter de rug tegen de Colts en Chiefs, maar wisten beiden wel naar zich toe te trekken. Manning noteerde al zes touchdowns en geen intercepties. Hij krijgt met Wes Welker een extra wapen terug. De NFL ging akkoord met een nieuw beleid omtrent ‘verboden middelen’ en dus mag de vijfvoudig Pro Bowler meedoen in Seattle. Vorig jaar speelde hij dertien wedstrijden waarin de wide receiver 73 catches voor 778 yards en tien touchdowns noteerde.

Passer rating
Kansas City Chiefs v Denver BroncosDe prestaties van de Broncos zijn tot nu toe niet erg overtuigend, maar dat is niet heel vreemd. Er zijn weinig teams die na twee speelrondes al hun beste spel ten toon spreiden en iedere overwinning is er dan juist één. Het is daarnaast weinig teams gegeven om zoals de Atlanta Falcons afgelopen donderdag een makkelijke overwinning binnen te slepen. Het niveau wat er vanavond te zien zal zijn op CenturyLink Field is echter niet te vergelijken met dat van een team als de Buccaneers. Manning voert de NFL aan met een 126.5 passer rating en zijn college Russell Wilson staat op een keurige 114.7. De ontmoeting is een bijzondere aangezien Denver voor het laatst in 2002 in Seattle speelde. Daarna behaalden de Seahawks zes divisietitels en de kroon op al het opgebouwde werk volgde afgelopen februari. Terwijl de Cardinals op 3-0 kunnen komen in de NFC West kan Seattle het zich niet verloven op 1-2 te komen. Toch is het goed mogelijk met de Broncos op visite, die niets liever willen dan zich willen revancheren voor het smadelijke Super Bowl verlies.

Overige wedstrijden:

Een klein half uurtje voordat de Seahawks aftrappen beginnen de San Francisco 49ers en Arizona Cardinals om 22:05 aan hun divisiewedstrijd. De Cardinals liggen op koers met twee overwinningen, maar de 49ers stortten vorige week nog helemaal in tegen de Chicago Bears. De competitie barst dus los en het zou goed kunnen dat er na vanavond een duidelijke koploper is met de Cardinals. De andere late wedstrijd is tussen de Kansas City Chiefs en Miami Dolphins. Laatstgenoemde kreeg dit weekend nog slecht nieuws te verwerken.

De ‘nachtwedstrijd’ om 02:30 is tussen de Pittsburgh Steelers en Carolina Panthers. Ook morgennacht is er traditiegetrouw nog een wedstrijd in het kader van Monday Night Football. De Bears reizen af naar New York voor een stoeipartij met de Jets.

Kick-off van Broncos @ Seahawks is om 22:25 en is in Nederland live te zien wanneer je een abonnement hebt op Fox Sports.

Lees ook de voorbeschouwingen op de ‘vroege’ wedstrijden van deze speelronde.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen