Marshawn Lynch tekent bij in Seattle

Door

Dallas Cowboys v Seattle Seahawks

Aan alle onzekerheid is een einde gekomen. Marshawn Lynch blijft bij de Seattle Seahawks. De running back tekende voor twee jaar bij en is nu tot en met 2017 aan de Hawks verbonden. Belangrijkste punt zijn zijn honorarium voor aankomend seizoen. Beast Mode gaat twaalf miljoen dollar verdienen, in plaats van de zeven miljoen zoals in zijn oude contract stond genoteerd. Daarnaast kan Marshawn in 2016 en 2017 nog eens 24 miljoen dollar verdienen.

Eigenaar Paul Allen was ook maar wat blij:

Lange tijd gingen er geruchten dat Lynch zou overwegen te stoppen met pro-football, onder andere vanwege zijn rug, waar hij gedurende het seizoen veel last van ondervindt. Mocht dat het geval zijn, dan zal de vijf miljoen extra hem zeker een duwtje in de rug gegeven hebben om wèl door te gaan.

Voor de Seahawks is het bijtekenen van de running back uiteraard zeer belangrijk, want hij is wellicht het gevaarlijkste offensieve wapen in het arsenaal van het team.

Op de Turkse tv liet Beast Mode nog eens weten zelf – ook- gedacht te hebben de pigskin te krijgen in wat de beslissende play van Super Bowl XLIX bleek. Maar hij voegde daar ook wederom aan toe dat football nu éénmaal een teamsport is.

Reggie Wayne weg bij de Indianapolis Colts
Na veertien seizoenen komt er een einde aan de samenwerking tussen Reggie Wayne en de Indianapolis Colts. De organisatie heeft besloten de veteraan geen nieuw voorstel te doen.

De wide receiver werd bedankt voor zijn bewezen diensten met de volgende statement: “Reggie is één van de beste spelers die ooit het shirt van de Colts gedragen heeft en we voelen ons vereerd dat hij veertien jaar lang voor ons gespeeld heeft,” aldus eigenaar Jim Irsay. “Toen hij in 2001 voor het eerst op het veld verscheen voor ons, wisten ze dat er ooit ook een einde aan zou komen. Die realiteit is één van de de harde feiten van topsport. We zijn het erover eens dat deze beslissing het beste is voor het team en voor Reggie en het geeft hem de mogelijkheid om elders nog aan spelen toe te komen, mocht hij daartoe besluiten.” 

Wayne is de Colts’ leider op het gebied van gespeelde regular season games met 211 en aantal overwinningen (143) en staat op de tweede plek in het aantal receptions klassement (1.070), receiving yards (14.345), touchdowns (80), 100-yard games (43) en opéénvolgende wedstrijden met een reception (134).

Reggie gaf zelf na het verlies tegen de New England Patriots aan, met zijn familie te willen overleggen over zijn toekomstplannen. Die liggen in ieder geval dus niet bij de Colts. Vanaf aanstaande dinsdag is Wayne een unrestricted free agent.

David Harris tekent nieuw contract bij de Jets
Linebacker David Harris heeft een nieuw contract getekend bij de New York Jets. Hij tekent bij voor drie jaar, met een waarde van 21,5 miljoen dollar, waarvan vijftien miljoen gegarandeerd in de eerste twee seizoenen.

Harris is een belangrijke spil in de verdediging van de Jets. Na het horen van de plannen en de visies van Todd Bowles (head coach) en Mike Maccagnan (general manager), was het voor Harris duidelijk; hij wil de Jets helpen bij het winnen van een Super Bowl en zijn carrière beëindigen bij de groen-witten.

Harris was de belangrijkste free agent in wording bij de Jets. Liefst zeventien spelers staan op het punt een free agent te worden. Harris had voor de Jets de hoogste prioriteit.

De linebacker was afgelopen seizoen goed voor 101 sol tackles en overschreed daarmee de duizend stuks voor aantal tackles gedurende zijn carrière. Verder was hij goed voor 5,5 sacks en werd veel gebruikt in blitz packages.

In 2011 ontving Harris de franchise tag, wat uitmondde in een vier-jarig contact met een waarde van 36 miljoen dollar. Hoewel geen pro-bowler, zien de Jets hem als een constante waarde binnen het team.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen