Marlins leggen ook Reyes vast

Door

En dat is twee. Nadat de Marlins al de beste closer van de laatste drie seizoenen contracteerden, hebben ze nu ook een van de meest gewilde free agents in de pocket. Jose Reyes komt de komende zes jaar uit voor de ploeg uit Miami. Dit alles voor een slordig sommetje van 106 miljoen dollar.

Begin november bracht de 28-jarige korte stop een bezoek aan Miami. Reyes kreeg een rondleiding door het nieuwe ballpark en kreeg van de beleidsmakers te horen dat de ploeg onder leiding van Ozzie Guillen een jaarlijkse kandidaat voor de titel moet gaan worden. Tijdens de ontmoeting schotelden ze hem een zesjarig verbintenis ter waarde van 90 miljoen dollar voor.

Dat aanbod wees de Dominicaan af. Reyes wilde meer en de Marlins waren bereid meer geld op tafel te leggen. Met het binnenhalen van deze gewilde free agent weet de club uit Miami zich verzekerd van iemand die makkelijk op de honken komt, die met z’n snelheid voor iedere defense een plaag is en die als korte stop een zekerheid is. Dat heeft hij in ieder geval sinds 2003 bij de New York Mets bewezen. Met zijn komst schuift drievoudig All Star Hanley Ramirez waarschijnlijk op naar het derde honk.

Afgelopen seizoen was qua slaggemiddelde het beste uit Reyes’ loopbaan. Met wat smokkelen werd hij zelfs de beste slagman van de National League (0,337). In negen jaar Mets heeft de leadoff man een slaggemiddelde van 0.292, stal hij 370 keer succesvol een honk en bereikte hij 740 keer de thuisplaat.

Vrijdag maakten de Marlins al wereldkundig dat zij closer Heath Bell voor drie jaar hadden vastgelegd. Drie dagen later is de deal met Reyes rond. Waarschijnlijk maken beide kampen het nieuws woensdag officieel bekend.

Maar met de vangst van de korte stop is de jacht van Miami nog niet over. Op het lijstje van versterkingen staan onder andere nog pitcher Mark Buehrle en eerste honkman Albert Pujols.

Foto: commons.wikipedia.org

Ook leuk om te lezen