Mark Cuban haalt nu uit naar David Stern

Door

‘Ja hoor, daar issie weer!’ Deze bekende kreet tetterde Dik Voormekaar in het verleden regelmatig de ether in, maar deze uitspraak is zo op het voorhoofd van Mark Cuban te tatoeëren. Ditmaal is NBA-commissioner David Stern mikpunt van zijn toorn.

De overgang van Chris Paul naar de Los Angeles Clippers en vooral het effect dat deze trade heeft op de New Orleans Hornets zit de eigenaar van Dallas Mavericks totaal niet lekker. ,,Slecht management zorgt voor slechte resultaten”, liet de man die nooit en te nimmer van zijn hart een moordkuil maakt ontvallen.

Stern stak in december hoogstpersoonlijk een stokje voor CP3-deal naar Los Angeles Clippers. De NBA is eigenaar van de franchise. In zijn ogen zouden de Hornets niet genoeg profiteren van de voorgestelde drie team trade. CP3 zou naar de ploeg van Mike Brown komen. De Lakers waren van plan Lamar Odom naar de Hornets te sturen, dan zou Pau Gasol naar Houston Rockets verkassen. Laatstgenoemde franchise zou op haar beurt Luis Scola, Kevin Martin en Goran Dragic naar de huidige nummer laatst (5-23) in het westen sturen.

Maar dat was niet goed genoeg. Dus stuurde de NBA-bobo general manager Dell Demps terug naar de tekentafel. Niet veel later vertrok Paul alsnog naar de stad van de engelen, maar dan wel naar de Clippers. Cuban merkte fijntjes op dat de Hornets er alsnog zeer bekaaid van af zijn gekomen. Misschien nog wel slechter.

,,Volgens mij ging het niet om de Lakers”, stelt hij. ,,Ik denk dat het draait om de manier waarop de deal is afgesloten. Dat was ronduit belachelijk. Het ging niet om een team, maar om het feit dat we net dat hele proces van de nieuwe CAO hadden doorlopen en hebben gezegd dat het zittende team het voordeel moest hebben. Juist op dat moment trekt het team dat in handen is van de bond zich terug. En kijk maar eens hoe dat nu uitpakt.”

Lob City boert goed sinds de komst van CP3, terwijl New Orleans met Washington Wizards, Charlotte Bobcats en Detroit Pistons vecht om de titel ‘Het lelijke eendje van de league’. De ‘Clippers-aanwinsten’ stellen teleur. Guard eric Gordon is door blessures pas twee wedstrijden in actie gekomen. Center Chris Kaman stond al op de tradelist, maar balt inmiddels wel weer mee en forward Al-Farouq Aminu geeft zijn nieuwe werkgever ook niet die broodnodige impuls.

,,Het hele idee van regels hebben, is dat je ervan profiteert en niet dat je noodzakelijk spelers moet traden”, is Cubans uitsmijter.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen