March Madness: de kop is eraf!

Door

March Madness 2012 is nu definitief onderweg. De eerste wedstrijden stonden de afgelopen twee dagen in Daytona op het programma. Bij de First Four moesten acht teams uitmaken wie de laatste vier plekken in het veld van het NCAA Tournament zouden krijgen. En over spektakel niet te klagen. De Western Kentucky Hilltoppers wonnen na een mooie comeback voor de ogen van president Barack Obama met één punt verschil van de Mississippi Valley Delta Devils (59-58, highlights van Hilltoppers tegen Delta Devils.). De Hilltoppers kunnen zich nu opmaken voor de confrontatie tegen het beste NCAA-team dit seizoen, de Kentucky Wildcats.

De historische comeback kwam echter op naam van de BYU Cougars. De Iona Gaels leken eenvoudig op weg naar de zege en dat dachten ze zelf blijkbaar ook, want een voorsprong van 25 punten was niet voldoende voor de Gaels om het duel te winnen. De Cougars kwamen terug en namen twee minuten voor tijd pas voor de eerste keer de leiding in het duel. Uiteindelijk was BYU met 78-72 (highlights van Cougars tegen Gaels) te sterk voor Iona en niet eerder in de historie van het NCAA Tournament zegevierde een team na een dergelijk grote achterstand. De Cougars spelen donderdag tegen de Marquette Golden Eagles, als derde geplaatst in het westen.

Vermont Catamounts hadden ondertussen weinig moeite met de Lamar Cardinals. Van begin tot eind waren de Catamounts duidelijk een maatje te groot voor de Cardinals in de 71-59 overwinning (highlights van Catamounts tegen Cardinals). Vermont ontmoet vrijdag in de tweede ronde in de North Carolina Tarheels een van de favorieten voor de eindzege. Ook de South Florida Bulls hadden het relatief eenvoudig. Tegen de California Golden Bears waren ze veel te sterk en hielden California op slechts 54 punten voor een 65-54 overwinning (highlights Bulls tegen Golden Bears). De Bulls spelen vrijdag in de tweede ronde van het toernooi tegen de Temple Owls.

Vanavond start de tweede ronde van de Big Dance. De in het oosten als eerste geplaatste Syracuse Orange komen in actie, alsmede de nummer twee op de plaatsingslijst Ohio State Buckeys. Verder speelt de regerend kampioen UConn Huskies als ook de Harvard Crimson, die voor het eerst sinds 1946 meespelen in het NCAA Tournament.

 

 

Ook leuk om te lezen