Manziel naar kliniek om gedrag te verbeteren

Door

2014 NFL Draft
Johnny Manziel zit sinds afgelopen woensdag in een kliniek. Een woordvoerder van de quarterback van de Cleveland Browns maakte dit maandag bekend. Met de opname wil Manziel een beter familielid, vriend en teamgenoot worden. Met de behandeling hoopt Manziel volgend jaar het team te kunnen dragen in Cleveland.

Het eerste jaar van Manziel bij de Browns was geen succes. Hij kwam zelden in actie en pas na afloop van het seizoen bleek pas hoe zeer Manziel de sfeer binnen het team had verziekt. Een van de spelers noemde Manziel het afgelopen jaar ‘a 100 percent joke’.

Uitgaansleven
Johnny Football kwam afgelopen seizoen vooral in het nieuws vanwege zijn uitgaansleven en niet vanwege zijn prestaties op het veld. Toen hij eindelijk zijn eerste start mocht maken tegen de Bengals was Manziel duidelijk niet voorbereid, volgens ploeggenoten omdat hij de week er voor niet serieus genoeg bezig was geweest.

Na het seizoen gaf Manziel aan dat hij had geleerd van afgelopen jaar en dat hij serieuzer met zijn sport bezig moet zijn. Met de behandeling wil Johnny Football nu een stap zetten om de quarterback van de toekomst te worden voor de Browns. Iets waar de Browns zelf aan twijfelen, want ze hebben al openlijk aangegeven dat ze op zoek gaan naar een nieuwe quarterback. De uitspraak van eigenaar Jimmy Haslam is in ieder geval duidelijk:

“We’ve got to get a quarterback and got to get it fixed. What I would say to our fans is, we’re going to continue to work really hard to find that quarterback who can make us a championship team.”

Dronken
Het is te hopen voor de supporters van de Browns dat Manziel zijn beloftes nu wel nakomt. Manziel was op de zaterdag voor de laatste wedstrijd namelijk al een keer te laat gekomen voor het vliegtuig dat richting Baltimore ging. Hij werd dronken in zijn appartement aangetroffen en beloofde de maandag na die wedstrijd beterschap. Om ‘s avonds in Miami Beach gefotografeerd te worden, en in de week erna in een club in Houston en op een berg in Aspen.

Het lijkt er op dat Manziel in ieder geval door heeft dat de leiding van de Browns serieus zijn en dat het zijn laatste kans in Cleveland wordt. Al zijn er ook mensen binnen de organisatie die de schuld niet bij Manziel leggen. “You can’t blame Johnny. This is who he is. The team knew that when they drafted him.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen