Manziel geen eerste keuze bij de Browns. “This is not Hollywood.”

Door

Cleveland Browns Introduce Mike Pettine

Mary Kay Cabot, volger van de Cleveland Browns bij onder andere NFL Network, kwam maandag met opmerkelijk nieuws op de proppen op Twitter over nieuwbakken Browns-quarterback Johnny Manziel. Zo zouden de Browns Johnny Football verteld hebben dat hij niet zeker is van een basisplaats.

Niemand minder dan Browns-eigenaar Jimmy Haslam verkondigde maandag op een lunch in de Pro Football Hall of Fame dat zij Manziel hebben verteld dat hij zich moest gedragen als een back-up quarterback. Haslam prees Manziel voor zijn professionalisme en competitiviteit, maar  bevestigde dat Brian Hoyer het seizoen zal starten als de nummer één op de quarterbackpositie, aldus ABC News.

Johnny Football geniet ondertussen van een enorme bekendheid in de VS na zijn doortocht bij Texas A&M, maar dat zal niet genoeg zijn om meteen een starterspositie op te eisen in de NFL, aldus Haslam: “Johnny Football will have to earn everything he gets and won’t jump starter Brian Hoyer on the depth chart just because he has the 2012 Heisman Trophy, celebrity friends or fame.” Teren op bekendheid zit er niet in voor Manziel, volgens Haslam: “Dit is Hollywood niet. Cleveland is een stad met simpele, hardwerkende mensen.”

In juli volgt echter nog een trainingskamp waar Manziel de kans zal krijgen zich te bewijzen tegenover de nieuwe coaching staff. Komend seizoen hebben de Browns met Michael Pettine namelijk een nieuwe coach.

Dat er de laatste tijd wat problemen zijn op de positie van quarterback bij de Browns, is echter een understatement. De afgelopen vijftien jaar hebben de Browns de nodige quarterbacks versleten:

Campbell en Weeden, die beiden terug zijn te vinden op deze illustere lijst, zijn ondertussen de laan uitgestuurd bij de Browns en daardoor moeten Manziel en Hoyer komend seizoen proberen nieuwbakken hoofdcoach Pettine te overtuigen van hun kunnen.

Ook Manziels nieuwe ploegmaats durven geen uitspraken te doen over wie de startende quarterback wordt komend seizoen. “Ik denk dat Johnny Football een echte versterking is voor Cleveland, maar ik weet niet wie de starter zal worden”, aldus center Alex Mack.

“Coach Pettine wilde concurrentie draften en ik denk dat dat gelukt is”, is de mening van tight end Jordan Cameron. “We zullen zien hoe de strijd beslecht wordt.”

Veel Browns-spelers beseffen dat het draften van Manziel gepaard gaat met veel verwachting en enthousiasme in de stad Cleveland. Zij geloven echter niet dat Hoyer al meteen het onderspit zal delven in de concurrentiestrijd met Johnny Football.

“Hoyer zal zeker vechten”, aldus linebacker Jabaal Sheard. Ook Cameron gelooft niet dat Hoyer zich zomaar gewonnen geeft: “Hij zal niet zomaar zijn job overhandigen aan Manziel.”

Over de celebritystatus van Manziel hebben ze ook een mening in de spelersgroep: “Als hij wedstrijden wint, speelt hij en doet het er allemaal niet toe”, aldus Cameron.

Dat alle ogen komende voorbereiding zullen gericht zijn op Manziel staat alleszins vast en hopelijk bezwijkt de jongeling niet onder de druk.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen