Manning pakt 23 miljoen bij Colts

Door

De Indianapolis Colts hebben de franchise tag geplaatst op quarterback Peyton Manning. Hij was aan het einde van zijn contract en zal nu zeker volgend seizoen voor de Colts spelen. Door deze tag te plaatsen op hem is het niet mogelijk voor de quarterback om met andere ploegen te spreken over een eventueel vertrek.

Het is vastgelegd in de arbeidsovereenkomst dat Manning volgend seizoen 120 percent van zijn loon van vorig seizoen zal verdienen, wat neerkomt op 23 miljoen dollar. De Colts zullen nu zorgen dat ze met Manning een langetermijncontract kunnen vastleggen.

Vorig jaar beloofde Jim Irsay, eigenaar van de Colts, dat ze van Manning de best betaalde speler in de league zullen maken. In 2004 deden ze al hetzelfde, door hem een contract aan te bieden van 98 miljoen dollar voor 7 jaar.

,,Het is geen normale onderhandeling, zijn prestaties en onze relatie, het is enorm apart,” zei Irsay vorige maand. ,,Het is belangrijk dat we een overeenkomst vinden. Maar het is iets wat je niet controleert, je moet ook zorgen dat je je op het slechtste voorbereidt en zorgt om eventueel uw roster aan te passen.”

In 13 seizoenen met Indy heeft Manning alle records verbroken binnen het team en miste nog nooit een wedstrijd. Hij leidde de Colts al 11 maal naar de play-offs, won zeven maal de AFC South in acht seizoenen, won twee maal de AFC en een Super Bowl. Indianapolis won meer wedstrijden, 115, dan welk ander team in de NFL in de laatste tien jaar.

Foto: blahblahblah.beloblog.com

Ook leuk om te lezen