Manimal en Mozgov verpesten feestje Warriors

Door

Portland Trail Blazers v Denver Nuggets

De Golden State Warriors moeten nog even wachten op een ticket voor de play-offs. Met een thuiszege afgelopen nacht op de Denver Nuggets was plaatsing voor de postseason voor het tweede jaar op een rij een feit geweest, maar de Nuggets weigerden hier aan mee te werken. Timofey Mozgov had een avond om nooit te vergeten. De Russische center van de Nuggets noteerde een career high 29! rebounds (hoogste aantal in de NBA dit seizoen) en voegde daar ook nog 23 punten aan toe, maar het was Kenneth ‘The Manimal’ Faried (achttien punten, zeventien rebounds) die uiteindelijk het feestje van de Warriors verpestte. Zijn turnaround hook shot bracht Denver op voorsprong met nog een halve seconde te gaan. Het was het slotakkoord van een spannend duel waarin in eerste instantie Stephen Curry (24 punten) vijf seconden voor tijd de wedstrijd met een floater leek te beslissen.

Tip-off
De San Antonio Spurs blijven maar winnen van de Dallas Mavericks. Afgelopen nacht werd het Texaanse onderonsje voor de negende achtereenvolgende keer in het voordeel van de Spurs beslist: 109-100. Tim Duncan was weer ouderwets op dreef met twintig punten en vijftien rebounds. Patty Mills (26 punten) deed het uitstekend als vervanger van Tony Parker en Kawhi Leonard noteerde zestien punten en een career high zestien rebounds. Ondanks de nederlaag hebben de Mavs, die in een spannend gevecht zijn verwikkeld om de laatste twee play-offplekken in het Westen met Phoenix en Memphis, alles nog in eigen hand. De laatste twee wedstrijden spelen de mannen van coach Rick Carlisle namelijk tegen de Suns (thuis) en Grizzlies (uit).

Three Point Play

* Warriors forward Andre Iguodala zorgde zonder twijfel voor het hoogtepunt van de avond met mischien wel de fraaiste crossover van het seizoen:

En de reacties mochten er ook wezen:

AndreIguodalaHeShouldaKnownFace

15

16

* Tim Duncan gaf de fans van de Spurs wel even de schrik van hun leven toen hij zijn knie leek te verdraaien in het eerste kwart. De Big Fundamental moest even naar de kleedkamer, maar keerde een paar minuten later al weer terug.

* Sterk buitenshuis = titel?

Stat of the Night
Timofey Mozgov:
23 PT, 29 REB, 3 ASS, 1 STL, 3 BLK, 43 MIN, 10-15 FG, 3-4 FT

The Paint
Wat? 93 punten voor Mozgov?

Wilt Chamberliaans:

Het hadden er zelfs 96 kunnen zijn:

TimofeyMozgovAirballThreeGSW

Ouch, de pink van Shawn Marion hangt er niet lekker bij:

Marion

Brandan Wright met de putback slam:

Boxscore
San Antonio Spurs (61-18) @ Dallas Mavericks (48-32) 109-100
Denver Nuggets (35-44) @ Golden State Warriors (48-30) 100-99


Standings

Standings

Foto’s: Getty Images, NBA.com

Ook leuk om te lezen