Mallet en Bowers vallen diep maar landen zachtjes

Door

Na afloop van de eerste draft ronde waren Ryan Mallet (foto) en Da’Quan Bowers nog beschikbaar. De twee, die enkele weken geleden nog werden geacht in de eerste ronde geselecteerd te worden, zouden tot vrijdag moeten wachten.

In de 2de en 3de ronde, die afgelopen nacht werden gehouden, zouden quarterback Mallet en defensive end Bowers zeker wel een plekje vinden. Toch duurde het langer dan verwacht voordat er een einde aan hun vrije val werd gemaakt. Toch, ondanks het lange wachten, kunnen Mallet en Bowers vooruitkijkekn op hun toekomst in de NFL.

Vooral de 41ste keuze, gemaakt door de Washington Redskins, moet Bowers hebben geraakt. Jarvis Jenkins, Bowers’ collega op de defensive line in Clemson, werd eerder geselecteerd dan hij. Dat had niemand tijdens het college seizoen verwacht, maar toen was nog niet iedereen op de hoogte van de problemen die Bowers ondervond aan zijn rechterknie.

Toch hoeft de 21 jarige pass-rusher niet ontevreden te zijn over de draft. Uiteindelijk, met de 51ste selectie, verloste de Tampa Bay Buccaneers Bowers uit zijn lijden te verlossen. Tampa hield vorig jaar alleen Denver achter zich qua pass-verdediging en kon de gok op Bowers wagen.

Voor Bowers zelf is het ook een goed scenario. Hij zal de kans krijgen vrijwel het ongelijk van vrijwel alle NFL franchises die zijn knie niet vertrouwden te bewijzen. Samen met de selectie van Tampa uit de eerste ronde, defensive end Adrian Clayborn, is Bowers een ideale versterking voor de jonge Bucs.

Ryan Mallet leek in zijn tijd bij Arkansas alles in zich te hebben om uit te groeien tot een NFL quarterback. Naarmate de draft naderde durfden steeds minder franchises de gok met Mallet aan. Hij werd ooit gearresteerd wegens openbaar dronkenschap en gaf in gesprekken met teams toe marijuana gerookt te hebben.

Het talent van Mallet werd ondergesneeuwd door aantijgingen over een onprofessionele houding en andere moeilijke karaktertrekjes. In een jaar waarin zoveel teams op zoek zijn naar een nieuwe quarterback, werd Mallet niet in de eerste ronde gekozen.

Ook de tweede ronde, waarin Bowers werd gekozen, bleek teveel gevraagd voor Mallet. Hij leek vergeten, terwijl San Francisco én Cincinnati hun selectie in de tweede ronde aan andere quarterbacks wijden.

Pas met de 74ste selectie, ofwel de tiende selectie in de derde ronde, hoorde Mallet zijn naam omgeroepen worden. Het was niet één van al die teams die op zoek waren naar een nieuwe quarterback. Het was New England.

De Patriots, die in de eerste drie rondes in totaal maar liefst vijf selecties hadden, selecteerden Mallet. In Foxboro is met wel gewend om te gaan met wat moeilijkere spelers, zoals bleek uit het succes van onder anderen Corey Dillon en natuurlijk Randy Moss. Mallet zal alle tijd krijgen om achter Tom Brady klaargestoomd te worden voor het grote werk.

Foto: the247news.info

Ook leuk om te lezen