Makkelijk ging het niet, maar #24 is binnen

Door

1recap14 Kings verslaan Clippers voor het eerst in twee jaar

Miami Heat @ Cleveland Cavaliers 98-95

De grootste voorsprong die de Cavaliers deze wedstrijd hadden was er een van 27(!) punten. Toen vonden LeBron en de Heat het wel mooi geweest. Miami begon gas te geven en het gat werd kleiner en kleiner. Met de stand 79-77 in het voordeel van Cleveland was het gat dus nog maar twee punten en dribbelt James de bal op voor de Heat. Eenmaal aangekomen bij de driepuntslijn twijfelt hij niet en schiet met een driepunter Miami naar een 80-79 voorsprong. Vanaf dat moment komt Miami eigenlijk niet meer in de problemen. De Cavs spartelen nog wat tegen, maar uiteindelijk wordt de winstreak van Miami dus verlengt naar 24 wedstrijden. Bijna was ’t het oude team van LeBron dat er voor zorgde dat het bij 23 bleef. En met een beetje geluk en hulp van de scheidsrechters was dat ook gelukt. Eén van de laatste aanvallen van de Cavaliers ging mis en de bal belandde in het publiek. Maar de vraag is wie de bal als laatst raakte. James van Miami en Livingston van Cleveland tikken de bal eigenlijk gezamenlijk uit. Maar het geluk van de kampioen wil dat Miami de bal krijgt en dus niet Cleveland. Vervolgens wordt er nog een snelle fout gemaakt op LeBron, maar hij schiet beide vrije worpen raak en de wedstrijd zit in het slot. James eindigt de wedstrijd met een triple-double. Hij was goed voor 25 punten, twaalf rebounds en tien assists. Wade had ‘slechts’ elf punten en Chalmers noteerde er 17.

Toronto Raptors @ Charlotte Bobcats 101-107

Vergeleken bij de Bobcats moest hij bij de Raptors van te weinig mensen komen. Bij de Bobcats scoorden zes mensen in de dubbele cijfers waarvan twee spelers meer dan twintig punten maakten. Byron Mullens kwam van de bank en werd topscorer van de wedstrijd met 25 punten. Teamgenoot Gerald Henderson deed het niet veel minder met 21. Topscorer van de Raptors in deze bijzonder slecht bezochte wedstrijd werd Rudy Gay. Ook hij was goed voor 25 punten.

Orlando Magic @ New York Knicks 94-106

Carmelo Anthony is terug bij de Knicks. En dat lijkt gelijk z’n vruchten af te werpen. Anthony miste drie wedstrijden en de Knicks verloren, voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Magic, vier van hun laatste vijf wedstrijden. Eigenlijk zijn de Knicks in deze wedstrijd nooit echt in de problemen gekomen. Ze winnen vrij eenvoudig van de Magic en hebben dat met deze overwinning het hele seizoen gedaan. Anthony eindigde met 21 punten en acht rebounds. JR Smith gooide er 22 punten in.

Milwaukee Bucks @ Atlanta Hawks 90-98

De Hawks waren simpelweg een maatje te groot voor de Bucks. Bij veel spelers van de Hawks lukte dan ook alles. Jeff Teague was de grote man met 27 punten en 11 assists. Maar ook Horford en Smith speelde heel belangrijke rollen in de overwinning. Horford was goed voor 26 punten en vijftien rebounds en Smith voor twaalf punten en zestien rebounds. Bij de Bucks probeerde Brandon Jennings nog wel iets te doen met 21 punten, maar hij werd daarbij amper bijgestaan door teamgenoten.

Boston Celtics @ New Orleans Hornets 86-87

De Celtics weten wederom niet te winnen van de Hornets. En dit keer scheelde het heel weinig. Het was rookie Anthony Davis die een gemist schot van teamgenoot Eric Gordon binnen duwt met nog 0.3 seconden te spelen. Het bleek te weinig tijd voor de Celtics om een eventueel winnend schot te lossen en zodoende gaan de Hornets er met de overwinning vandoor. Supersub Ryan Anderson was goed voor 21 punten en Gordon voegde daar achttien aan toe. De 28 en twintig punten van respectievelijk Paul Pierce en Kevin Garnett konden niet voorkomen dat New Orleans won.

Utah Jazz @ Houston Rockets 93-100

De Rockets staan op plek zeven in het westen en de Jazz op plek negen. En dat dat verschil terecht is, werd in deze wedstrijd maar weer eens duidelijk gemaakt. Vooral het backcourt van Houston met Jeremy Lin en James Harden was bijzonder goed op dreef. Harden had 29 punten en Lin 24. Opvallendste speler bij de Jazz de laatste tijd is Gordon Hayward. Hij staat tegenwoordig in de basis en pakt daarmee zijn kans. Ook nu werd hij weer topscorer van de Jazz met 27 punten.

Ook leuk om te lezen