Magic winnen moeizaam van Bucks

Door

De Orlando Magic wonnen afgelopen nacht met 93-89 van de Milwaukee Bucks. De overwinning kwam erg moeizaam tot stand en er was een verlenging nodig voor de Magic om de broodnodige overwinning te pakken.

Met de overwinning zijn de Magic zeker van een plek in de play-offs. Reden tot vreugde zou je zeggen, dit is niet het geval voor coach Stan Van Gundy: ,,We deden ongeveer alles fout dat we fout konden doen. Weer een wedstrijd met 19 turnovers, we konden geen vrije worpen raken en we konden de Bucks niet stoppen. Toch kwamen we weg met de overwinning.”

De reden voor de kritiek is het dichter bij komen van de play-offs. Het is dan fijn als je team het beste basketball van het seizoen laat zien. De Magic daarentegen verkeren in een niet al te beste vorm. Dwight Howard, 31 punten en 22 rebounds, zag het positiever in: ,,Het enige dat telt is de overwinning. We zijn niet blij met de manier waarop we wonnen, maar we hebben gewonnen.”

Met nog 4 seconden te gaan, in de reguliere speeltijd, maakte Jameer Nelson een domme fout op Brandon Jennings. De Magic stonden op dat moment drie punten voor, maar Nelson maakte de fout terwijl Jennings een driepunter wilde nemen.

De snelle point guard maakte vervolgens alle vrije worpen om de wedstrijd naar verlenging te sturen. In de verlenging was Hedo Turkoglu de grote man voor de Magic. De Turk scoorde 8 van zijn 19 punten in de verlenging om zijn team naar de overwinning te leiden.

Het team uit Orlando staat vierde in het oosten met 43-26. Zowel het team boven hen als het team onder hen staan 4 gewonnen wedstrijden verwijderd waardoor de kans steeds groter wordt dat ze als vierde geplaatst de play-offs in zullen gaan. Morgen ontvangt het team de Denver Nuggets in eigen huis.

Met 26-41 hebben de Bucks nog een kleine kans om de play-offs te halen. De Indiana Pacers staan nu achtste in het oosten met 29-39. Het verschil is dus niet al te groot, los van het feit dat de Pacers op het moment in goeden doen zijn. De Bucks ontvangen morgen nog een team dat vecht voor hun laatste kans. Dan komen de New Jersey Nets op bezoek in Milwaukee.

Zie hier de samenvatting tussen de Magic en de Bucks.

Foto:

Ook leuk om te lezen