Madden 2012 wordt nog realistischer

Door

Hersenschuddingen tijdens footballwedstrijden worden meer dan ooit serieus genomen. Met dat gegeven in het achterhoofd is er een nieuwe feature in het populaire videospel ‘Madden NFL 2012’, waar spelers die een hersenschudding opliepen niet meer zullen terugkeren in de wedstrijd waar ze die opliepen.

,,Hersenschuddingen zijn zo’n grote zaak, dat het ook een grote zaak moet worden in het spel,” zei John Madden tegen de New York Times. ,,Het start met kleine kinderen, ze starten met de videospelletjes. We moeten het gevoel creëren dat je met ee hersenschudding niet meer kan spelen. Of dat je niet met het hoofd eerst moet tackelen of blokken. We willen dat die boodschap sterk wordt overgebracht.”

Het hoofd van EA Sports, de maatschappij die het spel op de markt brengt, zei vorige week dat het verkeerd zou zijn mochten als die spelers wel terugkeren in de wedstrijd. Dat is nu dus niet langer het geval.

Volgens Phil Frazier, maker van het spel, zijn de nieuwe regels in het spel een goede les voor de kinderen die het spelen. Ze hebben absoluut een rol om zo’n dingen goed aan te leren.

Gus Johnson en Cris Collinsworth zullen de omroepers zijn in het spel en naast het wedstrijdverloop zullen ze ook duiding geven bij de gevaren van hersenschuddingen als ze aankondigen dat een speler niet meer kan terugkeren.

,,Toen er vroeger iemand een hersenschudding opliep zou je tegen hem zeggen dat hij er goed van langs kreeg, je gaf hem even wat rust en stuurde hem terug het veld op. Die dagen zijn over,” zei Madden.

Madden NFL 12 komt uit in augustus, zelfs als de lockout verder gaat.

Foto: groundandpoundonline.com

Ook leuk om te lezen