‘Macho Man’ Randy Savage in WWE Hall of Fame

Door

Randy Savage HOF‘Macho Man’ Randy Savage wordt opgenomen in de WWE Hall of Fame, Class of 2015. Dat heeft WWE tijdens de live uitzending van Monday Night Raw bekendgemaakt. Hulk Hogan neemt op zaterdag 28 maart de inductie van Savage  voor zijn rekening.

Randy Savage debuteerde in 1985 in de WWE en liet vanaf dag één, samen met zijn manager/echtgenote Miss Elizabeth, een onuitwisbare indruk achter. De charismatische Savage speelde een buitengewoon grote rol in de het succes van de WWE in de jaren tachtig.

In februari 1986 won ‘Macho Man’ de Intercontinental Title van Tito Santana. Ruim dertien maanden later verloor Savage de Intercontinental Title, onder toeziend oog van ruim 93.000 WWE-fans in de Pontiac Silverdome, in één van de beste WrestleMania matches aller tijden aan Ricky ‘The Dragon’ Steamboat.

MMRS_Alumni_036Op 27 maart 1988 zegevierde Savage tijdens WrestleMania IV in een toernooi waarin de WWE Title op het spel stond. In de finale versloeg ‘Macho Man’ de ‘Million Dollar Man’ Ted DiBiase. Savage verdedigde de WWE Championship maar liefst 371 dagen. In de main event van WrestleMania V op 2 april 1989 moest ‘Macho Man’ zijn meerdere erkennen in Hulk Hogan. Drie jaar later won Savage de belangrijkste title in de WWE voor de tweede en laatste keer, hij versloeg Ric Flair in één van de twee main events van WrestleMania VIII in Indianapolis.

In 1994 maakte Savage de overstap naar concurrent WCW, waar hij de WCW World Heavyweight Title vier keer zou winnen. Ook speelde ‘Macho Man’ eind jaren negentig een belangrijke rol in het succes van WCW en de nWo verhaallijn.

Op 20 mei 2011 sloeg het noodlot toe. Randy Savage overleed op 58-jarige leeftijd nadat hij een achter het stuur van zijn Jeep een hartaanval kreeg en frontaal tegen een boom botste.

De WWE Hall of Fame vindt plaats op zaterdag 28 maart, de dag voor WrestleMania 31, in het SAP Center in San Jose, Californië.

© 2015 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen