Maakt Robinson de overstap van NBA naar NFL?

Door

Nate Robinson, de kleine guard van de Oklahoma City Thunder ziet het wel zitten om in de NFL te gaan spelen.Robinson zou een overstap willen maken van NBA naar NFL. Beide liga’s zitten momenteel in een lockout, maar in de National Football League schieten de gesprekken meer op dan in de hoogste basketbal liga.

De drievoudige Slam Dunk Contest winnaar heeft een verleden in American Football en zei tegen SLAM dat hij graag zou terugkeren. “Ik wil misschien football gaan spelen”, zei Robinson. “Iets doen dat nog nog niemand eerder probeerde.”

Robinson speelde naast basketbal ook football op de University of Washington. Hij was toen een cornerback. Nate’s vader, Jacque, speelde één seizoen in de NFL. De kans is groot dat kleine Nate de transitie vlekkeloos zou kunnen maken want met zijn 1m75 en 82kg zou hij in de NFL nog steeds een perfecte cornerback kunnen zijn.

“Als het mogelijk is zou ik heel graag football spelen”, vervolgde Robinson. “Ik heb al wat getraind.” Het enige nadeel aan een stint in de NFL versus een stint om basketbal te spelen in Europa is de kans op blessures. Robinson is duidelijk een sterke atleet en beschikt over buiten menselijke sprongkrachten, maar de NFL is veel fysieker dan de NBA en profcarrières in de football liga zijn van korte duur.

“Waarom zou je geen NBA-speler laten proberen om te komen spelen? Dat is heel wat publiciteit voor je organisatie.”

Of Robinson de sprong nu echt wil wagen is onzeker, maar het is leuk om over na te denken. Om het verschil even te bekijken plaatsen we de highlights van Robinson die football speelt in high school tegenover de highlights van de springveer in de NBA.

Foto: nba-players.net

Ook leuk om te lezen