Lucky Len: Geen goed rolmodel

Door

Geen rubriek werd de afgelopen jaren met zoveel hoongelach ontvangen als Lucky Len. Zat ik er wel eens naast? Zeker! Zat ik er wel eens niet naast? Zelden. Wegens daverend succes is Lucky Len weer terug van weggeweest. Elke zondag is Lucky Len dè plek om te lezen waar je wel en vooral (!) niet op moet wedden. Let’s go!

luckylen5

Gelukkig voor Lucky Len, maar helaas voor de NFL, waren er grotere verhalen dan de slechte resultaten in deze rubriek. Lucky Len eindigde 5-11. Een verbetering van 25% ten opzichte van week één, maar nog steeds geen resultaat om over naar huis te schrijven.

Peterson, Rice, enz.
Er zijn twee dingen die mij tegenstaan van de NFL en Amerikaanse sporten in het algemeen: de verheerlijking van de Amerikaanse samenleving in de vorm van het leger en de verheerlijking van het individu in de vorm van sporters en sterren als rolmodellen.

Ik ben de eerste die toegeeft dat ik zelf ook iemand ben die bepaalde spelers verheerlijkt. Net als deze week (hoi Brian Hoyer) heb ik meermalen personen aangestipt, omdat ik ze niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten mag. Of het nou Tom Brady, Cam Newton, Larry Fitzgerald, Calvin Johnson, JJ Watt of, ik schaam mij er nog steeds voor, Aaron Hernandez betreft: we weten bar weinig van deze spelers, behalve wat zij of hun PR-afdeling naar buiten brengen.

Feit is dat het gros van de spelers in de NFL uit een arme buurt komt met een matige opvoeding en vaak omringt wordt door personen die niet de beste intenties hebben met het succes van deze jongens.

Veel spelers komen in de NFL zonder ooit veel geld te hebben gehad en worden plots multimiljonair. Goeie jongen als je daar op een fatsoenlijke manier mee om weet te gaan op je twintigste.

Gelukkig zijn er veel spelers die niet in de problemen raken, maar er zijn er genoeg die wel aanvaringen met justitie hebben. Ray Rice en Adrian Peterson zijn twee recente voorbeelden van verheerlijkte ‘elite’ spelers, die in hun privé leven behoorlijk de fout in gingen.

En het gekke is, Peterson en Rice stonden juist bekend als twee voorbeelden van succesverhalen en belangrijke persoonlijkheden in hun ‘community’.

Het beeld dat geschept wordt van deze spelers rijmt niet met de realiteit. Het is schorem. Er is geen excuus voor het knock-out slaan van je verloofde in een lift. En je vierjarige kind mishandelen is al helemaal vreselijk.

Dit zijn geen rolmodellen, dit is de kanker van de sport en het is aan de teams en de league de taak om dit te voorkomen.

Dat gezegd hebbende, de voorspellingen:

Miami Dolphins v Buffalo Bills

San Diego Chargers (+2.5) @ Buffalo Bills (-2.5)
De 2-0 Bills tegen de 1-1 Chargers die van een win tegen de Seattle Seahawks komen. Natuurlijk is Broncos @ Seahawks de wedstrijd van de dag, maar deze mag er zeker ook zijn.

Ik heb vertrouwen in de Bills. De Bills zijn, in mijn ogen, een beetje het kleine broertje in de divisie van de Patriots. Natuurlijk wil ik altijd dat de Pats van ze winnen, maar daarbuiten vind ik het ook mooi als de Bills het goed doen.

Daarom spreek ik mijn vertrouwen uit in Sammy Watkins (foto) en de boys. De defense is legit en offensief hebben de Bills met Watkins, CJ Spiller en Fred Jackson goede wapens. Zolang E.J. Manuel de bal niet weggeeft aan de Chargers staan de Bills 3-0 na vanavond. Bills -2.5

Tennessee Titans (+6.5) @ Cincinnati Bengals (-6.5)
De Titans stelden vorige week ontzettend teleur terwijl de Bengals korte metten maakten met de Atlanta Falcons. De Bengals zien er weer sterk uit, ondanks de twijfels voor het seizoen begon. Bengals -6.5

Baltimore Ravens (-1.5) @ Cleveland Browns (+1.5)
My boy Brian Hoyer en de Cleveland Browns hadden vorige week een prachtige upset tegen de New Orleans Saints en ontvangen vanavond de Baltimore Ravens, die knap van de Pittsburgh Steelers wonnen op Thursday Night Football.

Voor het seizoen begon was men er van overtuigd dat de Browns 0-3 hun bye-week ingingen en dat Johnny Manziel in week vijf zou gaan starten. Inmiddels lijkt Hoyer zijn plek voorlopig veilig te hebben gesteld. Een overwinning tegen dé rivaal zou hometown hero Hoyer haast onsterfelijk maken. Wie is LeBron James?! Browns +1.5

Green Bay Packers (+2.5) @ Detroit Lions (-2.5)
De Packers ontsnapten ternauwernood in Lambeau Field tegen de New York Jets. De tandem Aaron Rodgers – Jordy Nelson is zoals geen ander in de NFL. Als de Lions die combinatie kan ontwrichten kunnen de Lions winnen. Zeker als je bedenkt dat Calvin Johnson bijna altijd een goede wedstrijd heeft tegen de Packers. Lions -2.5

Indianapolis Colts (-7) @ Jacksonville Jaguars (+7)
De Colts zouden hun divisie moeten kunnen winnen, ook al gebeurt dat met 7-9. De slechte start van de Colts is dan ook niet zo erg, zeker als je bedenkt dat er verloren werd van de Eagles en de Broncos.

Wel moet er vanavond gewonnen worden van de Jaguars, zeker als je bedenkt dat de Texans 3-0 kunnen staan na vandaag. Ik ben nog steeds niet overtuigd van wat de Colts in huis hebben en Andrew Luck is goed, maar een tikkie overrated. Jaguars +7

Ook leuk om te lezen