Lucky Len: Een aap kan het beter

Door

Geen rubriek werd de afgelopen jaren met zoveel hoongelach ontvangen als Lucky Len. Zat ik er wel eens naast? Zeker! Zat ik er wel eens niet naast? Zelden. Wegens daverend succes is Lucky Len weer terug van weggeweest. Elke zondag is Lucky Len dè plek om te lezen waar je wel en vooral (!) niet op moet wedden. Let’s go!

luckylen5

Wat een opening week was het. Uitslagen die ik in mijn wildste dromen niet had kunnen voorzien, getuige de 4-12 week voor Lucky Len. Ik heb geen trek om het uit te zoeken, maar ik geloof dat dit wel eens een diepterecord kan zijn. En dat zegt wat.

Maar goed, nieuwe week, nieuwe kansen. Als je er twaalf fout kan hebben, kun je er ook twaalf goed hebben zei Einstein ooit. Schijnt.

New York Giants v Detroit Lions

Miami Dolphins (+0) @ Buffalo Bills (+0)
De eerste wedstrijd van het seizoen waar de twee ploegen volgens de wedkantoren exact aan elkaar gewaagd zijn. Het is een mooie pot tussen twee teams die in week 1 een knappe overwinning behaalden. De Miami Dolphins ontdeden zich van de New England Patriots dankzij sterk verdedigend werk en de Buffalo Bills namen Soldier Field in Chicago over. Over overnames gesproken: de Bills hebben een nieuwe eigenaar en Ralph Wilson Stadium was voor het eerst sinds jaren een dag van tevoren uitverkocht.

De Billsfans hebben vertrouwen. Ik dus ook. Bills +0

Detroit Lions (+2.5) @ Carolina Panthers (-2.5)
De Lions offense was vorige week electric. Matthew Stafford ziet er fitter uit dan ooit en Golden Tate lijkt een prima partner te zijn voor Calvin Johnson, die vorige week niets heel liet van de New York Giants.

De Panthers hebben nog steeds een goede defense, iets waar veel mensen over twijfelden. Cam Newton is als het goed is terug. Een toss-up. Lions +2.5

Atlanta Falcons (+4.5) @ Cincinnati Bengals (-4.5)
De derde pot op een rij tussen twee 1-0 teams. De Bengals lieten zich vorige week bijna de kaas van het brood eten tegen de Baltimore Ravens, terwijl de Atlanta Falcons in een spannende pot de overwinning weg kaapten thuis tegen Saints. Ik heb veel meer vertrouwen in Matt Ryan dan in Andy Dalton. Ryan zag er vorige week uit als een quarterback van een andere planeet. Hij zal waarschijnlijk snel weer op aarde terugkeren, maar ik ga met de ‘hot hand’. Falcons +4.5

New Orleans Saints (-6) @ Cleveland Browns (+6)
Het was een verhaal van twee helften bij de Browns vorige week. In de eerste helft werden ze overlopen door de Pittsburgh Steelers en in de tweede helft herpakten de Browns zich.

De Saints kregen in week 1 klop in Atlanta van de Falcons en hebben wat recht te zetten. Met de Panthers en Falcons op 1-0 kan het een heel lastig verhaal worden voor de Saints als ze 0-2 beginnen. Saints -6

New England Patriots (-4.5) @ Minnesota Vikings (+4.5)
HOUDT HET DAN NOOIT OP!??! Ik verlang terug naar de tijd toen we ons druk maakten om de back-up quarterback van de Cleveland Browns. Wat een rotzooi is het de afgelopen weken geweest. Eerst Ray Rice die z’n vriendin neerhoekt en nu Adrian Peterson die zijn zoon hardhandig corrigeert.

Ik kan het allemaal niet bevatten. Je bent een NFL ster. Het enige wat je niet hoeft te doen is een familielid mishandelen, dronken achter het stuur gaan zitten of iemand in koele bloeden vermoorden…

De Rice situatie bracht het beste bij de Ravens naar boven op donderdag, maar ik kan mij lastig voorstellen dat de Vikings ook geïnspireerd raken door een controverse als deze.

En oja, Tom Brady leek vorige week ontzettend veel op de 2013 Tom Brady. Een Brady die wel goed is, maar niet meer elite. Harde waarheid, maar hij heeft nog achttien wedstrijden om het tegendeel te bewijzen. Patriots -4.5

Ook leuk om te lezen