Lucky Len 2.0: Nu helemaal interactief!

Door

Geen rubriek werd vorig jaar met zoveel hoongelach ontvangen als Lucky Len. Zat ik er wel eens naast? Zeker! Zat ik er wel eens niet naast? Zelden. Wegens daverend succes is Lucky Len weer terug van weggeweest. Elke donderdag, zondag en maandag is Lucky Len dè plek om te lezen waar je wel en vooral (!) niet op moet wedden. Let’s go!

luckylen5

Vorige week was een week vol verrassingen. Dat had ook z’n invloed op Lucky Len. 4-9-1 was de schade, waardoor het jaartotaal nu op 68-75-3 komt. We moeten dus weer een inhaalslag maken.

En wat is een mooiere dag om een inhaalslag te maken op Super Sunday. Okay, die naam geef ik aan vandaag, maar met de Chiefs op bezoek bij de Broncos en de 49ers die naar New Orleans gaan is dit toch wel een dag waar de NFL fan van kan smullen.

De voorspellingen:

Bets of the day:
Nieuw deze week zijn de ‘bets of the day’ waar ik een paar wedstrijden uitlicht en uitgebreider behandel. Ook voeg ik een poll toe, waardoor lezers hun voorspelling door kunnen geven.

Voor toelichting kun je het reactieveld onder dit bericht gebruiken!

Kansas City Chiefs (+7.5) @ Denver Broncos (-7.5)
Denver Broncos V San Diego ChargersHet hoogtepunt van de avond is de Sunday Night Football wedstrijd tussen de Kansas City Chiefs en de Denver Broncos. De twee ploegen zijn in een nek-aan-nek race verwikkeld voor de titel in de AFC West en daarom is deze wedstrijd cruciaal. De Broncos verloren eerder dit seizoen van de Indianapolis Colts en staan 8-1, terwijl de Chiefs een perfect 9-0 record hebben.

Het zijn weken van de waarheid voor de Broncos, die niet alleen vandaag, maar ook over twee weken de Chiefs op het programma hebben. Om het allemaal nog zoeter te maken moet Peyton Manning volgende week naar Foxborough om het daar tegen zijn eeuwige rivaal Tom Brady op te nemen.

De Broncos hebben de beste offense in de league. Peyton Manning speelt op een ongekend hoog niveau, het niveau dat we van hem gewend zijn. De komst van Wes Welker en de sterk spelende tight end Julius Thomas zorgen samen met running back Knowshon Moreno voor een uitgebalanceerde offense. En dan zijn Damaryius Thomas en Eric Decker er ook nog.

De sleutel is en blijft echter Peyton Manning, die nu al een paar weken last heeft van een opspelende enkel.

Manning loopt lastig, maar dat is niet per se een handicap. Hij staat sowieso niet bekend als een mobile quarterback, maar als een echte spelverdeler. Hij strooit met passes luttele seconden nadat hij de snap heeft ontvangen.

Dat kan tegen de Chiefs echter wel problemen opleveren. De Chiefs hebben de beste verdediging in de NFL en zijn heel goed in het druk zetten op de quarterback. Het is dan ook de taak van de O-line om Manning buiten schot te houden, want als de Chiefs defense doorbreekt kan het een lange avond worden voor de Broncos.

De Chiefs offense is de zwakte van de ploeg van coach Andy Reid. Met Jamaal Charles hebben ze één van de beste running backs in de league in huis, maar de passing offense is ondergemiddeld.

Quarterback Alex Smith doet ook dit jaar wat hij de afgelopen jaren bij de San Francisco 49ers deed: korte, veilige passes geven. Dat resulteert in weinig turnovers, maar ook in weinig ‘big plays’. Het is dus heel goed denkbaar dat de Chiefs offensief weinig potten gaan breken en gaan leunen op de defense.

Kortom: de Chiefs defense heeft de sleutel in deze wedstrijd. Ze moeten minstens één turnover forceren om druk op de Broncos te houden. De manier om dat te doen is telkens op Peytons nek te zitten (pun intended).

Deze wedstrijd wordt denk ik gewonnen door de Broncos, maar het wordt een wedstrijd waarin weinig punten op het bord komen. Geef mij dan maar de underdog. Chiefs +7.5

San Francisco 49ers (+3.5) @ New Orleans Saints (-3.5)
Dallas Cowboys v New Orleans SaintsMijn MVP-voorspelling voor het seizoen was Drew Brees. En daar blijf ik bij.

Ja, Peyton Manning krijgt dit jaar, verdiend, ontzettend veel krediet, maar wat Brees laat zien is soms buitenaards. Vorige week behaalden de Saints maar liefst veertig first downs. Een NFL record.

De 49ers lieten zich vorige week in Candlestick Park in de luren leggen door de Carolina Panthers. Nu staat er opnieuw een lastige wedstrijd op het programma in één van de moeilijkste stadions om te spelen als uitploeg.

De Superdome zal luid zijn en Brees en de Saints willen bewijzen waarom zij de favoriet zijn in de NFC en niet de 49ers of de Seahawks.

Daarom moet er vanavond gewonnen worden. En het liefst pakken ze de spread er ook nog eens bij. Saints -3.5

New England Patriots (+3) @ Carolina Panthers (-3)
Pittsburgh Steelers v New England PatriotsDe tissues staan al klaar. Mijn twee grootste mancrushes die het op primetime tegen elkaar opnemen. ARE YOU FUCKING EXCITED!?

De Patriots waren, en dat zeg ik als fan, in week negen tegen de Pittsburgh Steelers voor het eerst weer ‘de Patriots’. Wat zijn de Patriots? De tegenstander helemaal kapot maken op offense. Tom Brady was ‘locked in’, Rob Gronkowski was een beest, Danny Amendola was fit en Steven Ridley beukte door de Steelers defense heen.

Morgenavond zal dat moeten gebeuren tegen de één-na-beste defense in de NFL. De Carolina Panthers zijn ontzettend sterk ‘up front’ met hun pass rush en de kracht om running backs te stoppen.

Dat betekent dat de Pats in Charlotte opnieuw met hun beste spel moeten komen om zo 4-0 te eindigen in wedstrijden tegen de NFC dit jaar.

De kracht van de Panthers is al genoemd. De ‘front seven’ en met name sophomore Luke Kuechly is van een andere planeet. De offense is so-so. Ja, natuurlijk is daar Cam Newton, maar hij heeft nog steeds niet echt laten zien wedstrijden te kunnen winnen voor de Panthers.

Dat zal morgen wel moeten, want de Patriots zien het als een mooie test op weg naar wellicht een first round bye in de play-offs.

Voor de Panthers is het een kans om zich opnieuw te profileren, na de knappe overwinning in San Francisco vorige week. Het is echter wel de eerste keer dat ze dan van een ‘elite’ quarterback moeten winnen. Lastige opgave.

Ik denk dat de Patriots met een bye week achter de rug èn een goede wedstrijd voor de bye week morgen de Panthers even op hun plaats zullen zetten. 24-17. Patriots +3

Overige voorspellingen:

New York Jets (-1) @ Buffalo Bills (+1)
De Jets zijn zo ontzettend wisselvallig. Hun line: W-L-W-L-W-L-W-L-W. Volgens deze regel zouden ze moeten verliezen in Buffalo. Maar ze hadden vorige week hun bye week. Dus gaan ze dan vandaag winnen? De Jets zijn frustrerend om op te wedden (ik zou het daarom ook niet doen, maar ja, in deze rubriek behandel ik elke wedstrijd). Bills +1

Baltimore Ravens (+3) @ Chicago Bears (-3)
Detroit Lions v Chicago BearsJosh McCown speelt goed. Hij vervangt ook vanavond de geblesseerde Jay Cutler. Is het heel gek om te denken dat de Bears na het seizoen Cutler keihard kunnen ‘lowballen’ in de contractonderhandelingen na zijn blessures van de afgelopen jaren en het goede spel van zijn back-up? Bears -3

Cleveland Browns (+5.5) @ Cincinnati Bengals (-5.5)
Jason Campbell gooide nog geen interception dit jaar. De Browns zijn (in zekere zin) for real. Gekke wereld. Browns +5.5

Oakland Raiders (+10) @ Houston Texans (-10)
De Houston Texans hebben een losing streak van zeven wedstrijden, maar zijn nog steeds tien punten favoriet. De Oakland Raiders starten vanavond Matthew McGloin op quarterback. Geen idee wat hij kan, maar ik wil eerst meer zien van de Texans voordat ik op ze ga wedden als dikke favoriet. Raiders +10

Arizona Cardinals (-9.5) @ Jacksonville Jaguars (+9.5)
De Jaguars deden vorige week waar ik al een beetje bang voor was: de Titans verslaan. Ook al was het funest voor mijn survivor pool, ik gunde het ze. De eerste overwinning is binnen en daar blijft het bij tot in ieder geval na dit weekend. Low scoring game. Jaguars +9.5

Washington Redskins (+4.5) @ Philadelphia Eagles (-4.5)
Philadelphia Eagles v Green Bay PackersOok Nick Foles heeft nog geen interception gegooid. Zestien touchdowns en nul interceptions. Foles laat Michael Vick achter zich en zal alleen nog bij een blessure van het veld af komen. De Eagles gaan voor het eerst in een triljoen weken weer een thuiswedstrijd winnen. Eagles -4.5

Detroit Lions (-1) @ Pittsburgh Steelers (+1)
De Lions zijn sterk en zouden met de Steelers moeten kunnen doen wat de Patriots twee weken geleden deden. Lions -1

Atlanta Falcons (+1) @ Tampa Bay Buccaneers (-1)
De Buccaneers spelen goed de laatste weken en dat werd vorige week eindelijk beloond met een overwinning. Nu verdubbelen ze hun aantal overwinningen tegen de Falcons, die het seizoen al opgegeven hebben. Buccaneers -1

San Diego Chargers (-1) @ Miami Dolphins (+1)
De Chargers die oostwaards reizen. Geen goed tegen voor de Bolts. Maar ja, de Dolphins zijn één grote puinhoop. Chargers -1

Green Bay Packers (+4) @ New York Giants (-4)
0-6 starten en na vanavond staan ze 4-6. Welkom in de NFC East, welkom in de wondere wereld van de New York Giants. Giants -4

Minnesota Vikings (+12) @ Seattle Seahawks (-12)
Seahawks thuis. Nuff said. Seahawks -12

Foto’s: Getty Images

2 Reacties
 1. Darch 7 jaar ago

  Zou verrast en teleurgesteld zijn in de Chiefs als ze Manning niet al voor de rust de wedstrijd uit kegelen.

 2. Mark 7 jaar ago

  de 49-ers gaan voor een stunt zorgen door in het Superdome te winnen!
  En ja, de Chiefs kegelen Manning uit de wedstrijd en winnen dankzij Jamaal Charles.
  Wat betreft de Pats, heb als fan gestemd, maar denk dat ze gaan verliezen. Sorry Len…

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen