Luck niet verkiesbaar tijdens NFL draft

Door

De gedoodverfde nummer 1 keuze tijdens de NFL Draft, die vanaf 28 t/m 30 april plaatsvindt, heeft ervoor gekozen om zich verkiesbaar te stellen.

Andrew Luck, de huidige quaterback van Stanford, maakte dat nieuws donderdag bekend. ,,Ik wil heel graag mijn studie architectuur design goed afronden. Ik ben nu hard op weg en hoop hem in de lente van 2012 afgerond te hebben,” liet Luck in een statement weten. De universiteit liet gelijk weten dat hij voor de rest geen commentaar zou geven over de kwestie.

Luck heeft een uitstekend seizoen achter de rug. Hij gooide 3,338 yards en was goed voor 32 touchdowns. Uiteindelijk kwam 71 procent van zijn passes aan en werd er slechts acht keer een bal onderschept.

De 21-jarige quaterback eindigde dit jaar met zijn universiteit met 12-1 record en waarschijnlijk een top-5 notering in de BCS (Bowl Championships Series) standen. Aan de hand van de BCS wordt bepaald welke twee teams om de BCS National Championship mogen spelen. Het is voor het eerst sinds 1940 dat Stanford weer deel uitmaakt van de top-5.

Stanford-coach Jim Harbaugh, die zelf in de belangstelling staat van de Miami Dolphins en de San Francisco 49ers, noemde Luck de allerbeste speler waar hij ooit mee heeft gewerkt.

Ook leuk om te lezen