Louisville CB Anthony Conner breekt nek

Door

 

Ze noemen het wel eens the most dangerous play in football en dat werd ook gisteravond weer bewezen. Een tackle met je hoofd naar voren of naar beneden met een of beide spelers op sprintsnelheid. Louisville Cardinals cornerback Anthony Conner weet daar nu alles van, maar kan zijn levensgevaarlijke blessure navertellen en zal hoogstwaarschijnlijk volledig herstellen. Conner brak namelijk zijn nek en bleef enige tijd roerloos liggen.

Het gebeurde in een duel met Rutgers University, die vorig jaar in eigen huis hun teamgenoot defensive lineman Eric LeGrand een vergelijkbare blessure op zagen lopen. LeGrand was echter minder gelukkig en liep een dwarslaesie op waarvan hij nu nog altijd probeert te herstellen en die hem grotendeels voor de rest van zijn leven verlamde. Conners breuk is wel een nekfractuur, maar beschadigde waarschijnlijk geen zenuwen en nog voordat hij van het veld werd gereden kon hij reeds zijn voeten bewegen en kneep hij met zijn handen in de vingers van teamgenoten.

Het was pas na de wedstrijd dat Conner’s teamgenoten te horen kregen dat de blessure zo ernstig was. Zij waren gerustgesteld toen hij op de brancard zijn hand had opgestoken en de coach hield dat na kortstondig overleg in stand tot na de wedstrijd. Toen was echter wel al duidelijk dat herstel mogelijk is en dat Conner spoedig weer kan lopen. Met een beetje geluk kan hij zelfs aan het einde van het seizoen nog aantreden voor zijn ploeg en wie de impact van de tackle ziet zal het met ons eens zijn dat Conner van ongelofelijke veel geluk mag spreken dat hij er zo genadig vanaf is gekomen.

 

Ook leuk om te lezen