De Los Angeles Rams zijn terug in de NFL

Door

Stadion
De Rams gaan terug naar Los Angeles. Na 21 jaar heeft Los Angeles eindelijk weer een NFL-team. Het is nog niet duidelijk of ze het enige team in de stad gaan worden, want de San Diego Chargers hebben een jaar de tijd om te beslissen of ze mee willen verhuizen naar Inglewood. De Oakland Raiders trokken hun aanvraag terug, maar mocht San Diego een verhuizing afwijzen dan krijgen ook de Raiders nog een jaar de tijd om naar L.A. te gaan.

De eigenaren in de NFL hebben gisteren met grote meerderheid besloten het plan van Stan Kroenke goed te keuren. Bij een stemming steunden 30 van de 32 eigenaren het voorstel voor een nieuw stadion in Inglewood. Het nieuwe onderkomen van de Rams moet in 2019 klaar zijn, waardoor het team nu op zoek moet naar een locatie in de stad om die periode te overbruggen.

Burgemeester Eric Garcetti was uiteraard erg blij dat zijn stad weer een NFL-team heeft en Los Angeles in alle vier de grote sporten een team heeft.

“Today, with the NFL returning home, Los Angeles cements itself as the epicenter of the sports world. We cannot wait to welcome the Rams, and perhaps others soon, as they join a storied lineup of professional franchises, collegiate powerhouses and sports media companies.”

Chargers en Raiders
De komst van de Rams naar Los Angeles betekende dat Oakland en San Diego voorlopig nog geen goedkeuring hebben gekregen voor een verhuizing, maar het is nog verre van zeker dat deze teams ook in hun stad blijven. De Chargers hebben een jaar de tijd gekregen om te beslissen of het de Rams willen vergezellen in de City of Angels. Mochten de Chargers er vanaf zien nu hun stadionplan in Carson, Los Angeles niet door gaat, dan hebben de Raiders de tweede keus om alsnog terug te keren in de stad waar het in het verleden al speelde. Mochten beide franchises toch nog kiezen voor een nieuw stadion in hun huidige stad, dan krijgen ze van de NFL een bijdrage in de kosten van 100 miljoen dollar.

Zowel de Chargers als de Raiders spraken zich gisteren nog niet uit over hun toekomst en het is dus nog even onzeker of Los Angeles een of twee NFL-teams gaat krijgen. De Rams zijn in ieder geval terug, in ieder geval tot grote vreugde van Eric Dickerson, de voormalige runningback van het team.

11 Reacties
 1. Peter Robbertsen 5 jaar ago

  Eigenlijk zouden alle steden hun poot stijf moeten houden en dat stelletje miljardairs zelf laten opdraaien voor de kosten van hun stadion. Ze hebben tenslotte meer dan genoeg geld om het zelf te bekostigen.
  Wat dat betreft kunnen ze een voorbeeld nemen aan Miami/Dade County. Daar betaalt Steve Ross nu zelf de 400 miljoen dollar voor de verbouwing van Joe Robbie Stadium (ik weet wel dat het stadion nu officieel een andere naam heeft, maar voor mij blijft het altijd JRS).

 2. FREDmirals 5 jaar ago

  Peter je weet toch dat het in de NFL maar om 1 ding draait en dat is GELD!

  Teams hebben zoveel macht , voobeeld in Tampa wilde ik op game day biertje halen in de locale Walmart (800 meter van het stadion) maar sorry sir we are not allowd to sell beer on game day til after de game has started!! Een six oack gekoed rond de 5 usd en 1 fles je in t stadion 9.25 usd!!!!!

 3. Peter Robbertsen 5 jaar ago

  Ja ik weet het. Ik heb in Miami alleen een grote plastic beker cola in het stadion gekocht omdat ik die coole beker per sé wilde hebben. Ook voor een belachelijke prijs. Maar ja, uit die beker drink ik nu nog regelmatig 🙂

  Toch zouden er overheden hun poot stijf moeten houden tegenover de geldmachine NFL. Dan maar geen NFL team in de stad.

 4. Ewout 5 jaar ago

  In dit kader had John Oliver (Last Week Tonight) nog mooie punten. https://youtu.be/xcwJt4bcnXs

  • Daan van Kooten 5 jaar ago

   Bedankt hiervoor!

  • Peter Robbertsen 5 jaar ago

   Excellent. Make them pay!

 5. D.N. 5 jaar ago

  Ik neem aan dat die stemming van eigenaren anoniem is, maar is het Misschien toch bekend wie er tegen heeft gestemd?

 6. FREDmirals 5 jaar ago

  ik gok San Diego en Oakland 😉

 7. Wouter van Willigen 5 jaar ago

  St. Louis is geen lullige sportstad.
  Wordt er voor hen iets geregeld of is dit een gevalletje helaas pindakaas?

  • Chris 5 jaar ago

   Ze mogen naar de Cardinals en Blues 😉

 8. Bart 5 jaar ago

  Even wat anders, dar wordt wel weer een heel bruut stadion daar in LA!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen