Lohse vindt bij Brewers eindelijk onderdak

Door

San Francisco Giants v St Louis Cardinals - Game Three

Kyle Lohse heeft dan eindelijk een club gevonden. De Milwaukee Brewers hebben de 34-jarige pitcher een driejarig contract aangeboden ter waarde van 33 miljoen dollar. Lohse kende in 2012 een uitstekend seizoen voor de St. Louis Cardinals, 16-3 record met een 2.86 ERA, en was de nog enige overgebleven topper op de transfermarkt, maar het duurde lang voordat een club echt concreet werd.

De ervaren pitcher weigerde in de winter de qualifying offer (13.3 miljoen dollar) van de Cardinals te tekenen waardoor geïnteresseerden ploegen niet stonden te springen om een hoge keuze in de draft op te geven. Een teleurstelling voor Lohse die hoopte flink te gaan cashen tijdens de Winter Meetings. Daarnaast werd er getwijfeld of Lohse zijn niveau in 2013 zou kunnen vasthouden, want zijn .262 BABIP verraadde dat hij afgelopen seizoen het geluk aan zijn zijde had.

naamloos

Versterking Brewers

Neemt niet weg dat de starting rotation van de Brewers op papier een stuk sterker is met de komst van Lohse, die achter ace Yovani Gallardo de nummer twee starter wordt. De Brew Crew verliezen echter de zeventiende keuze in de komende draft in juni, terwijl de Cardinals zich verzekeren van de 28e keuze in de draft.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen