Linsanity, Woodsanity en nu Novaksanity?

Door

 

Woensdag 28 maart 2012. De New York Knicks ‘spelen’ in eigen huis met de Orlando Magic, en dat zonder vaste krachten Jeremy Lin en Amare Stoudemire. This team drives me crazy! Een team met 15 verschillende persoonlijkheden, ieder met een eigen stijl en rol te vervullen. De mooiste, en minst bekende, is de rol van de blanke schutter Steve Novak. Na #Linsanity en #Woodsanity is het tijd voor #Novaksanity!

Zijn kenmerk: het schieten van driepunters. Je ziet hem niet vechten voor rebounds, assists? Dacht het niet. All he does is shoot. Novak verstopt zich in de hoeken van het veld achter de driepuntslijn of komt vrij na wat picks in de lage en hoge post. De 28-jarige guard is tegen de Magic goed voor 16 punten, waaronder 4 op 8 driepunters. Novak is een cultheld in New York. De fans weten het, hij weet het en zijn teamgenoten weten het. Kijk eens hoe J.R. Smith op Novak springt nadat hij een driepunter maakt vlak voor de rust.

Novak heeft zijn plek veroverd

Novak is elke wedstrijd goed voor ongeveer 20 minuten vanaf de bank om driepunters te schieten. Gek dat deze zelfde jongen in het begin van het seizoen niet in de plannen van Mike D’Antoni voorkwam. Novak mocht zijn handen dicht knijpen met wat garbage minutes. Het keerpunt kwam op 4 februari van dit jaar. De beroemde wedstrijd tegen de New Jersey Nets en de start van #Linsanity. De wedstrijd erna tegen de Utah Jazz kreeg Novak 17 minuten en schoot 5 van zijn 8 driepunters raak. De Washington Wizards volgden en nu kreeg Novak 27 minuten en schoot 5 van zijn 9 driepunters raak. Novak sloot de maand februari af met gemiddeld 11.7 punten per wedstrijd en benutte 41 van zijn 86 driepunters (47 procent!)

Novak is niet meer weg te denken bij de Knicks en zijn rol onder interim coach Mike Woodson is niet veranderd. Hij schiet bijna 50 procent van down town en geldt als een belangrijk wapen vanaf de bank. Een wapen die de Knicks goed kunnen gebruiken in de postseason. De blikken op de gezichten van de Knicks’ spelers als Novak weer een bomb maakt, zijn onbetaalbaar. Ja, het is tijd voor #Novaksanity

Foto: Getty Images.

Ook leuk om te lezen