Lincecum heerst tegen Rockies

Door

Maandagavond bewees San Francisco Giants pitcher Tim Lincecum terug waarom ze hem ‘the Freak’ noemen. Tegen de Colorado Rockies had hij maar 3 hits en een run tegen in 7 2/3 innings.


Hij gooide 10 batters uit en had zelfs een no-hitter tot Carlos Gonzalez in de zevende inning een single sloeg. Sinds 2007 heeft Lincecum al 28 wedstrijden gespeeld waarin hij 10 of meer strikeouts heeft, met voorsprong de nummer 1 onder de huidige pitchers.

De andere spelers van de Giants lieten hem niet in de steek. Leftfielder Pat Burrell, rightfielder Nate Schirholtz en tweede honkman Freddy Sanchez sloegen elk een home run en op het einde van de derde inning stond het al 8-0 voor San Francisco.

Colorado kon in de achtste inning de eer nog redden toen Todd Helton ervoor zorgde dat Carlos Gonzalez scoorde. Eindstand was 8-1.

Gonzalez was wel de eerste die met complimenten strooide over Lincecum. ,,Wel, die kerel deelde ze uit vandaag,” zei Gonzalez. ,,Daarom heeft hij twee Cy Young Awards. Wanneer je tegenover een speler van zijn kaliber komt te staan moet je erg op je eigen pitcher rekenen, want veel runs zullen we zelf niet scoren.”

De Rockies begonnen aan de wedstrijd met een 12-3 record en vier wedstrijden voorsprong op de Giants in de National League West, maar pitcher Esmil Rogers was niet in zijn gewone doen.

Hij liet 8 scores en 6 hits toe in drie innings. Dit is nog maar het tweede verlies van een starter van de Rockies dit seizoen.

Vanavond ontmoeten beide teams elkaar wederom in Coors Field, waar Jonathan Sanchez het zal opnemen tegen Ubaldo Jimenez.

Foto: npccomics.com

 

Ook leuk om te lezen