Lightning profiteren van vermoeide goalie

Door

James Reimer(foto), de goalie van de Toronto Maple Leafs, begon maandagavond aan zijn twaalfde wedstrijd op rij en hij zal geen goede herinneringen aan deze wedstrijd overhouden. Na tweeëneenhalve periode werd hij namelijk door zijn coach gewisseld omdat hij vijf doelpunten had toegestaan op negenentwintig schoten tegen de Tampa Bay Lightning.

Reimer weigerde zijn zwakke optreden echter op te hangen aan een vermeende vermoeidheid: „Ik kan het misschien wel als excuus gebruiken, maar zelfs al zou ik moe zijn, dan nog moet je als professioneel atleet altijd een manier vinden om gefocust te blijven en om een competitief niveau te halen.”

Zijn coach Ron Wilson was het hier niet mee eens, al legde hij de schuld van de 6-2 nederlaag ook bij zijn verdedigers. Volgens hem hadden die de vijandelijke aanvallers verder van het eigen net moeten houden. Deze manier van matig verdedigen maakte het volgens Wilson extra lastig voor een in zijn ogen vermoeide Reimer.

Om de overwinning van de Lightning volledig toe te schrijven aan defensief onvermogen en een vermoeide keeper doet het team van coach Guy Boucher geen recht. Tampa Bay speelde namelijk een prima wedstrijd en vooral center Mattias Ritola wist zich te onderscheiden op zijn verjaardag. Hij gaf zichzelf namelijk een mooi verjaardagscadeau door twee keer te scoren.

De overige doelpunten van de Lightning kwamen op naam van Nate Thompson, Vincent Lecavalier, Dominic Moore en Mike Lundin, terwijl Dion Phaneuf en Nikolai Kulemin iets terug deden voor de Maple Leafs.

Door deze nederlaag hebben de kansen van Toronto om de play-offs nog te halen een flinke knauw gekregen. De Canadezen staan nu op de elfde plek met zes punten achterstand op de als achtste geplaatste New York Rangers en Toronto heeft nog maar twaalf wedstrijden te gaan dit seizoen om dit verschil weg te werken.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Maple Leafs en de Lightning:

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen