Lightning houden rekening met Crosby

Door

De eventuele terugkeer van Sidney Crosby blijft de gemoederen bezighouden rondom de eerste play-offwedstrijd tussen de Pittsburgh Penguins en de Tampa Bay Lightning.

Hoewel de Penguins blijven beweren dat hun superster nog niet klaar is voor contact met tegenstanders, bereidt de ploeg uit Florida zich toch voor op een opponent met Crosby in de gelederen.

„Wij gaan er gewoon vanuit dat hij speelt,” aldus Lightning-coach Guy Boucher. „Zonder Crosby zijn de Penguins nog steeds een zeer goed team, maar mét hem zijn ze een geweldig team. Kortom, we moeten het dus opnemen tegen of een zeer goed team of een geweldig team en daarom moeten we zelf sowieso ook op ons best zijn.”

De Penguins hebben inderdaad aangetoond dat ze zonder Crosby ook in staat zijn om wedstrijden te winnen, al zijn de resultaten het afgelopen half jaar wel wisselvallig. In de laatste week van de competitie won Pittsburgh echter alle drie de wedstrijden en scoorde het maar liefst dertien keer. De goede vorm lijkt dus aanwezig.

Over de rentree van Crosby was Penguins-coach Dan Bylsma afgelopen vrijdag duidelijk: „Zoals we al eerder gezegd hebben, Crosby is nog niet klaar en heeft nog een paar stappen te gaan in zijn revalidatieproces. Ik weet niet of en hoe snel deze stappen gemaakt gaan worden, maar aangezien hij nog twee stappen moet maken, lijkt mij een snelle rentree uitgesloten.”

Of dit allemaal waar is of dat het slechts een rookgordijn is om de tegenstander om de tuin te leiden, zullen we woensdagavond om 19.00 uur plaatselijke tijd zien, want dan nemen de Pittsburgh Penguins het in de eigen Consol Energy Center op tegen de Tampa Bay Lightning, met of zonder Crosby.

Foto: www.nhlsnipers.com

Ook leuk om te lezen