Lester wint debuut in Oakland

Door

Kansas City Royals v Oakland AthleticsJon Lester kende een uitstekende start bij zijn nieuwe club de Oakland Athletics. De pitcher, die afgelopen donderdag overkwam in een trade met de Boston Red Sox, voelde zich gisteren prima op zijn gemak op de heuvel in Californië. In zijn eerste zes innings stond hij slechts één run toe. In de zevende inning stuitte hij echter toch op wat problemen en moest hij uiteindelijk nog twee punten toestaan voordat hij na twee out werd gewisseld. Omdat zijn slagploeg in de vijfde inning acht punten binnensloegen en de bullpen het karwei vakkundig klaarde, was zijn eerste overwinning voor de A’s een feit.

Leading off

Ook een andere pitcher die de afgelopen week werd getrade, kende een aardig debuut voor zijn nieuwe ploeg. Justin Masterson kwam over van de Cleveland Indians en stond gisteren voor zijn nieuwe werkgever de St. Louis Cardinals zes innings op de heuvel tegen de Milwaukee Brewers. Masterson was vanwege een blessure al 26 dagen niet meer in actie gekomen en kende een moeizame rehab waarin hij in twee wedstrijden acht vrije lopen opgaf. Gisteren gaf hij er drie op en kreeg hij ook vijf punten tegen. Zijn ploeg had echter al vroeg in de wedstrijd zes punten gescoord en omdat de Cardinals in het vervolg deze voorsprong niet meer weggaven, kreeg Masterson toch een W achter zijn naam. Overigens was hij in zijn eerste slagbeurt als NL pitcher ook meteen succesvol.

Three Strikes

* Knappe prestatie voor de Detroit Tigers. In de 11-5 overwinning van gisteren tegen de Colorado Rockies wisten zij in alle negen innings minstens één punt over de thuisplaat te krijgen. De New York Yankees waren in 2006 het laatste team dat dit voor elkaar kreeg en in totaal waren de Tigers slechts het vijfde team dat dit kunstje klaarspeelde in de laatste 35 jaar.

* Hanley Ramirez kon een mooie mijlpaal bijschrijven. Hij sloeg gisteravond de eerste walk-off homerun uit zijn carrière. De korte stop van de Los Angeles Dodgers besliste zo in de twaalfde inning de wedstrijd tegen de Chicago Cubs. Aangezien er nog twee mensen op de honken stonden, bepaalde hij zo de eindstand op 5-2. Met mooi commentaar van Vin Scully:

* In New York vond gisteren een waar pitchers’ duel plaats. Jacob deGrom van de Mets en Jake Peavy van de San Francisco Giants gaven vrijwel niets op en het duurde daarom tot de zevende inning voordat er werd gescoord. Beide pitchers hadden tot aan deze inning zelfs nog geen enkele hit toegestaan. Pablo Sandoval was de eerste speler van de avond met een hit, maar dit leverde nog geen punten op voor de bezoekers. Even later sloegen de Mets wel toe en scoorden meteen vier punten. Een inning later scoorden de Giants nog wel twee keer maar verder liet de thuisploeg het niet meer komen.

Seventh-inning stretch

Mooie home run-saving vangbal van Robbie Grausman

Wederom een knappe vangbal, die keer van Juan Lagares

Hunter Pence kan er overigens ook wat van

Sam Fuld laat meteen zijn waarde zien in Oakland

Going Dutch

  • Andrelton Simmons kwam niet tot een honkslag in vier slagbeurten;
  • Xander Bogaerts sloeg nul uit vier;
  • Jonathan Schoop ging nul uit twee met een vrije loop en werd in de negende inning; vervangen voor een pinch hitter;
  • Kenley Jansen gooide één inning en gaf daarin één hit op;
  • Didi Gregorius had één honkslag in vier beurten.

Standings

Standings

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen