Lester en Bogaerts helpen Red Sox langs Chicago

Door

Boston Red Sox v Chicago White Sox

Wat een confrontatie tussen de Boston Red Sox en de Chicago White Sox. Jon Lester en Chris Sale waren ijzersterk op de heuvel. Na vijf complete innings had Lester een Perfect game en Sale een No-hitter. In de zesde inning doorbrak niemand minder dan Xander Bogaerts de No-No door een homerun te slaan. Zijn eerste homerun en binnen geslagen punt van het seizoen en wat voor één. 

Leading off

In de gelijkmakende slagbeurt sloeg Tyler Flowers, de catcher van de White Sox, de eerste honkslag van de wedstrijd tegen Lester. Later in de inning kon Flowers scoren op een honkslag van Adam Eaton. Drie innings later, bij een gelijke stand, scoorde Boston twee punten om voorgoed de voorsprong te nemen en zo de wedstrijd te winnen. Na een paar dagen afwezig te zijn geweest vanwege een pijnlijke schouder kwam Koji Uehara in de negende inning om de wedstrijd te eindigen. Hij liet één honkloper toe op de honken, maar kwam niet in de problemen.

Xander Bogaerts kwam in deze wedstrijd voor de 25e keer op het honk in de eerste vijftien wedstrijden van het seizoen. Hij is de eerste Red Sox speler van 21 jaar of jonger die dit bereikt heeft sinds Legende Ted Williams in 1940. Ted Williams kwam toen 32 keer op de honken.

Adam Eaton van de White Sox maakte ook een geweldige vangbal in de eerste inning. Hij hield de bal in het speelveld en nam een homerun weg van Big Papi.

Three strikes

* De New York Yankees maakten een geweldige triple play(!) tegen de Tampa Bay Rays. Merkwaardig is dat CC Sabathia telkens op de heuvel was, wanneer de Yankees de afgelopen seizoenen een triple play maakten. Dit was de derde keer in de laatste vijf seizoenen. Het team uit de Bronx had het relatief makkelijk tegen David Price en won met 10-2.

* Ian Kinsler’s continueert zijn geweldige start van het seizoen. Hij sloeg een homerun en had vier binnen geslagen punten tegen de rivaal uit de eigen division, de Cleveland Indians. Kinsler verkaste in de winter van Texas naar Detroit in de de Prince Fielder-ruil. Wie had gedacht dat Kinsler het beter zou doen dan Prince Fielder? Op dit moment heeft Kinsler meer homeruns en binnen geslagen punten dan Fielder. Mede dankzij Kinsler waren de Tigers met 7-5 te sterk voor de Indians.

* Adam Wainwright en James Shields hadden ook fantastische wedstrijden voor hun ploegen. Wainwright gooide de volledige wedstrijd en deed dit zonder punten toe te staan aan de Washington Nationals. Wainwright liet maar vijf honklopers toe op de honken. En hij droeg aanvallend zelf ook bij met twee honkslagen en één binnen geslagen punt. James Shields was zeer dominant tegen de Astros. Big Game Shields gooide in acht innings twaalf keer drie slag en hiermee won hij zijn eerste wedstrijd van het seizoen.  

Seventh inning stretch

Puig being Puig. Eerst dit

En dan deze geweldige vangbal.

 

* Robinson Cano sloeg eindelijk zijn eerste homerun voor de Mariners. Desondanks verloren de Seattle Mariners de wedstrijd in en tegen Texas. Beide startende werpers kregen veel punten tegen in het begin van de wedstrijd. De bullpen van de Texas Rangers liet daarna geen punten meer toe aan de Mariners.

Cano zijn eerste vijftien wedstrijden vorig seizoen vergeleken met die van dit seizoen: (Last van het Safeco Field effect?)

* Andrelton Simmons was de laatste gekwalificeerde slagman zonder drie slag. In zijn 52e slagbeurt kreeg hij één en het was tegen AJ Burnett, die een geweldige start had in de 1-0 gewonnen wedstrijd voor de Phillies.


Going Dutch

Andrelton Simmons ging 1 uit 3 en heeft nu een slaggemiddelde van .333

Xander Bogaerts ging 1 uit 3, met een homerun, één binnen geslagen punt en twee  keer drie slag.

Kenley Jansen met zijn vijfde save van het seizoen. Hij gooide 1 inning met 1 keer vier wijd en twee keer drie slag.

Scoresheet

Cleveland Indians (7-8) @ Detroit Tigers (7-5) 5-7

Atlanta Braves (10-5) @ Philadelphia Phillies (7-8)  0-1

Totonto Blue Jays (8-7) @ Minnesota Twins (7-7)   0-7   wedstrijd 1

Toronto Blue Jays (8-8 ) @ Minnesota Twins ( 8-7 )  5-9  wedstrijd 2

Seattle Mariners (7-8 ) @ Texas Rangers ( 9-7 )  6-8

Los Angeles Dodgers (10-6) @ San Francisco Giants (10-6 )  2-1

Colorado Rockies (8-9 ) @ San Diego Padres (7-9 )  3-1

Milwaukee Brewers ( 11-5) @ Pittsburgh Pirates (8-8 )  2-11

St. Louis Cardinals (10-6) @ Washington Nationals ( 9-7 )  8-0

New York Yankees (10-6 ) @ Tampa Bay Rays ( 7-9 )  10-2

Boston Red Sox ( 7-9 ) @ Chicago White Sox ( 8-8 )  3-1

Kansas City Royals (7-7 ) @ Houston Astros ( 5-11 )   5-1

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen