Lecavalier tekent in Philadelphia

Door

Tampa Bay Lightning v New Jersey Devils

Vincent Lecavalier speelt vanaf komend najaar voor de Philadelphia Flyers. De Canadese center werd afgelopen week uitgekocht door zijn vooralsnog enige team, de Tampa Bay Lightning. Hij tekent in Philadelphia een deal voor vijf jaar ter waarde van  gemiddeld $4,5 miljoen dollar per seizoen.

Lecavalier werd door de ploeg die hem ooit als #1 overall pick draften (in 1998) uitgekocht, omdat zij het risico op een hoge boete door nieuwe regelgeving bij een vroegtijdig pensioen niet wilden nemen. Lecavalier nam zich daarop voor snel duidelijkheid te vinden over zijn nieuwe thuis en na gesprekken met verschillende teams, waaronder Detroit, Montréal en Dallas, viel de keuze op Philadelphia.

De veelvoudig All-Star scoorde vooralsnog 383 goals en 481 assists in 1037 regular season games. Hij scoorde tevens 24 goals en 28 assists in 63 wedstrijden in de play-offs. Zijn nieuwe contract zal op 5 juli – als free agency officieel opent – worden getekend en brengt de Flyers vooralsnog weer terug boven de salary cap. Hij krijgt een volledige No-Move Clause, wat betekent dat hij niet zonder toestemming kan worden geruild of naar de minors kan worden gestuurd.

De Philadelphia Flyers namen eerder deze week afscheid van goalie Ilya Bryzgalov en zijn nog op zoek naar een vervangende doelman. Het is daarom dan ook opvallend dat zij dit Lecavalier dit prijzige contract hebben aangeboden. Ze zullen de komende maanden dan ook actief moeten gaan ruilen om eind september aan alle maximale salarisregels te voldoen.

Foto: Getty Images

4 Reacties
 1. Matt 7 jaar ago

  ‘Actief ruilen’ lijkt me niet. Pronger zijn salaris gaat gewoon weer op de LTIR en teams mogen 10% over de cap zitten voor de start van het seizoen. Er moet wel nog een nieuwe goalie komen en met 7 verdedigers lijkt de enige logische/nodige trade een verdediger (waarschijnlijk Coburn).

  • Jules Zane 7 jaar ago

   Er moet in Philadelphia dus nog een goalie komen, de verdediging is nog niet compleet, ze moeten o.a. Giroux, Schenn en Couturier op korte termijn bijtekenen en ze zitten nu al $300.000 boven de salary cap. Lijkt me dat “actief ruilen” aan de orde van de dag is om die situatie op te lossen, want nieuwe CAO voorkomt salaris dumpen in de AHL.

 2. Matt 7 jaar ago

  Salaris dumpen in de AHL, wat bedoel je daarmee? Spelers met een two-way contract kunnen gewoon nog naar de AHL gezet worden. Alhoewel dit niet echt aan de orde is hier.

  Timonen, Streit, Coburn, Meszaros, Schenn en Grossmann blijven in ieder geval op het roster. Gervais en Bourdon kunnen opgeroepen worden uit de AHL en Gustafsson, die RFA is, zal waarschijnlijk bijtekenen. Genoeg spelers dus. Maar als je met niet compleet bedoeld dat het geen top verdediging is dan ben ik het daar zeker mee eens.

  Pronger’s salaris telt niet want die zal nooit meer spelen en blijft dus op the LTIR.
  Hoge caphits zoals Coburn ($4.5m) of Meszaros ($4.0m) kunnen nog worden geruild, indien nodig. Maar actief ruilen om dit seizoen onder de cap te komen hoeft dus niet.

  Voor volgend seizoen: Er komt ongeveer $11m aan salaris vrij aan aflopende contracten. Je kunt er van uit gaan dat Timonen stopt, dat is al $6m voor andere spelers.
  Het enige ‘probleem’ is dat er nu 5 centers zijn: Giroux, Lecavalier, Schenn, Couturier en Talbot. Giroux krijgt natuurlijk een fikse salarisverhoging. Net als Schenn en/of Couturier alhoewel ik vermoed dat een van die twee in 2015/16, en misschien dit seizoen al, niet meer voor de Flyers speelt.

  Bovendien zal de cap weer omhoog gaan. Het is erg lastig om over dit seizoen heen te kijken maar ik voorzie geen problemen met de cap.

  • Jules Zane 7 jaar ago

   Voorheen kon je 1-way contracts na waivers naar de AHL sturen, waardoor ze niet meer tegen cap telde. Zoals Rangers dat met Wade Redden hebben gedaan. Dat mag niet meer. Je krijgt maximaal $900k cap relief en al ’t overige blijft meetellen, ongeacht waar de speler speelt.

   Op dit moment is de cap voor de Flyers al met $300k overschreden – uiteraard gaat Pronger daar straks vanaf, maar dat is nog zonder goalie en met de verdediging inderdaad niet “compleet”, als in: niet voldoende om een verbetering ten opzichte van afgelopen seizoen te zijn. De spoeling is dun en er is vrijwel geen cap space voor call-ups. Als twee-drie spelers blessures oplopen die niet naar LTIR kunnen of mogen, dan raken ze meteen in moeilijkheden.

   Als ik capgeek.com (http://capgeek.com/flyers/) er even bij pak hebben de Flyers voor 2014-2015 vast $44 miljoen (incl. Pronger, dat wel) aan 13 spelers gespendeerd, maar dat is zonder nieuwe deals voor Giroux. Schenn, etc. en zonder enige goalies (Mason is UFA in 2014). Al met al geen beste financiële situatie als je ’t mij vraagt.

   Ik ben er echt van overtuigd dat Holmgren zijn laatste moves nog niet gemaakt heeft deze zomer, want als iemand hem een Webertje flikt en Giroux of Schenn een enorme offer sheet biedt, kan hij nooit matchen en dit team is op ’t randje van de salary cap, maar absoluut nog niet compleet.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen