LeBron James shows love voor fan

Door

Woensdag speelde LeBron James met Miami Heat in Cleveland tegen de Cavaliers. Na de Decision in de zomer van 2010 is James een van de meest gehate spelers in Cleveland en hoe prettig voelde het voor de fans om te zien dat de Cavs een voorsprong van 27 punten opbouwden. Heel even leken de Cavs de winstreeks van Miami te gaan beëindigen. Maar toen was het tijd voor de Grote King James Show. Hij leidde de comeback in, bezorgde de Heat een 98-95 zege en eindigde uiteindelijk met zijn vierde triple-double van het seizoen.

Een opvallend moment vond plaats toen een Cleveland-fan het veld op kwam rennen en richting LeBron liep. Drie jaar geleden had je wellicht een vuist in het gezicht van James verwacht, maar nu bleek het om een uiting van liefde te gaan. Jawel, een fan van de Cavs die het in zijn hoofd heeft gehaald om, tegen alle regels in, LeBron niet te haten. Dit is wat er gebeurde.

De fan droeg een shirt met op de voorzijde geschreven ‘We miss you’ en 0p de achterzijde ‘2014 come back’. In de zomer van 2014 kan LeBron weer free agent worden en in Cleveland hopen stiekem steeds meer mensen dat hij met sterspeler Kyrie Irving en de jeugdige talenten Tristan Thompson, Dione Waiters en Tyler Zeller, gaat proberen om alsnog een titel naar Ohio te brengen.

LeBron reageerde heel relaxt. Gaf de jongen een hand en een aai over zijn bol. Achteraf zou hij reageren dat hij zich absoluut niet bedreigt had gevoeld (‘ze scannen hier toch op wapens, dus ik was niet bang dat er iets zou gebeuren’).

Voor de gemiddelde basketballer, en sporter, zou het verhaal daar mee klaar zijn. Maar voor LeBron niet. Want James houdt, ondanks alle negativiteit vanuit Cleveland, nog steeds van de stad en van de fans. Logisch, hij komt er vandaan. De fan blijkt ene James Blair te zijn, die onderstaande tweet stuurde naar James, die James retweette mét commentaar.

En alsof het nog niet genoeg was, besloot James te voldoen aan het verzoek van zijn fan. LeBron wordt door ongeveer acht miljoen mensen gevolgd op Twitter. Zelf volgt hij slechts 297 mensen. Een daarvan is nu James Blair: @jamesblair06. Is dit een hint van James dat hij in 2014 overweegt om naar de Cavs terug te keren? Misschien wel met Dwyane Wade aan zijn zijde. In het kader van ik heb jou titels bezorgd in Miami, nu jij met mij in Cleveland? Voorlopig jaagt James met Miami op kampioensringen, maar de zomer van volgend jaar belooft een interessante periode te worden.

Ook leuk om te lezen