LeBron James scoort 61 punten tegen de Bobcats

Door

Miami Heat v Sacramento Kings

Als het aan LeBron James ligt is de race om de MVP Award nog lang niet gelopen. De sterspeler van de Miami Heat voerde maandag een show op door een career high 61 punten te scoren in de 124-107 overwinning op de Charlotte Bobcats. James schoot 22-uit-33 van het veld en raakte acht van zijn tien driepunters.

giphy

James verbeterde zijn persoonlijke record van 56 punten, gezet op 20 maart 2005 tegen de Toronto Raptors als speler van de Cleveland Cavaliers. James schoot ook het clubrecord (56 punten) van Glen Rice uit de boeken via een typische James-drive naar de basket.

giphy (1)

Het is overigens de eerste keer dat James in zijn loopbaan 50 punten of meer scoort voor eigen publiek en de tweede keer dat hij 20 of meer field goals maakt in een wedstrijd. Hij schoot 20-uit-30 voor 49 punten in de play-offs van 2009 tegen de Orlando Magic.

James scoorde tegen de Bobcats 25 punten in het derde kwart en verbrak daarmee zijn eigen team record van 24 punten in een kwart. Uiteraard kon het alleen gebeuren tegen de arme Charlotte Bobcats.

Zelfs wanneer James het aanvallend op zijn heupen krijgt, probeert hij evengoed zijn teamgenoten in het spel te betrekken, getuige zijn vijf assists. Carmelo Anthony had geen enkele assist toen hij begin dit jaar los ging voor 62 punten tegen de Bobcats.

Foto: Getty Images / Bron: USA Today

Ook leuk om te lezen