LeBron James: ‘Minder teams in de NBA’

Door

Vlak voor het duel met de Phoenix Suns heeft Miami Heat-sterspeler LeBron James zich uitgesproken. De vedette, die volgende week zijn 26e verjaardag viert, liet zich onder meer uit over het aantal sterspelers in één team.

,,Ik vind dat het voor de NBA beter zou zijn als de competitie terug zou gaan naar een model net als in de jaren ’80,” stelde James. ,,In die tijd waren er minder teams, met als gevolg dat er meer sterspelers bij elkaar in het team zaten. Dat leverde fantastische basketbal op.”

James gaf ook voorbeelden hoe het volgens hem eruit zou moeten zien. ,,Als je nou Kevin Love weghaalt bij de Minnesota Timberwolves en hem bij een goed team plaatst, is dat beter voor de league. Hetzelfde geldt voor spelers als Brooke Lopez en Devin Harris van de New York Nets. Daar kunnen ze niet veel winnen, maar als je ze nou bij een beter team plaatst zie ik mogelijkheden. Kijk, ik ga niet zeggen dat je die teams uit de competitie moet halen, maar jullie journalisten kunnen zelf zien welke teams wel iets toevoegen of juist niet.”

Tevens gaf James aan dat hij niet graag op eerste kerstdag speelt, zoals eerder ook al eerder Lakers-coach Phil Jackson had aangegeven. ,,In de jaren ’80 keken mensen niet zo enorm uit naar de wedstrijden rond kerst omdat elke wedstrijd boeiend was. Dat kwam omdat destijds elk team een aantal goede spelers had en de wedstrijden dus spannender waren.”

Foto: media.lehighvalleylive.com

Ook leuk om te lezen