LeBron James kiest voor shirtnummer 23

Door

6a7d05514662a3867f8f412c8ea8b87f_crop_north

Cleveland Cavaliers fans hoeven in principe geen nieuw shirt te kopen van LeBron James. De superster kondigde vandaag namelijk aan dat hij weer met rugnummer 23 gaat spelen. James speelde tijdens zijn eerste periode in Cleveland ook met dit nummer. In Miami speelde de forward uit Akron met het nummer 6 op zijn tenue.

Afgelopen week deed LeBron James een oproep op social media waarin hij aan zijn fans vroeg met welk nummer hij moest spelen in Cleveland, 6 of 23. Via Instagram, Twitter en Facebook kreeg hij meer dan 100.000 reacties. Vandaag hakte hij de knoop door en koos hij dus voor het oude nummer van onder andere Michael Jordan. Opvallend genoeg liet James in 2010 weten dat hij niet meer met het nummer van Jordan zou spelen en dat niemand in de NBA eigenlijk met het nummer moet spelen. Op die uitspraak is hij dus teruggekomen.

LeBron droeg het nummer al vanaf high school vanwege Michael Jordan, waar hij fan van was. Het komende seizoen hoeven de ‘arme’ Cavaliers fans dus geen nieuw shirt aan te schaffen. Het is nu hopen dat hij ook weer zijn beroemde ‘pre-game chalk toss’ gaat doen, waar hij in Miami mee was gestopt.

Foto’s: Bleacherreport & GettyImages

Ook leuk om te lezen