LeBron James keert terug naar de Cleveland Cavaliers

Door

BsRqt56CEAAsFBk.png-large

Na vier seizoenen bij de Miami Heat keert LeBron James terug naar de Cleveland Cavaliers. De superster maakte tegenover Sports Illustrated bekend dat hij na vier NBA finals en twee NBA titels het voor gezien houdt in South Beach. De afgelopen dagen werd er al het een en ander gesuggereerd, maar niets was zeker tot James zelf het verlossende woord gaf. De forward keert terug bij de club die hem elf jaar geleden drafte. Het vertrek van James betekent ook het einde van de Big Three in Miami.

Dan Gilbert vs. LeBron James
“Ik wist dat ik terug zou keren naar Cleveland, alleen niet wanneer. Ik heb er lang over nagedacht, heb 2 kinderen en mijn vrouw is in verwachting. Nu is het juiste moment om terug te keren en daar ben ik blij om”, aldus LeBron tegenover SI in een lange brief. James praat ook over zijn relatie met eigenaar Dan Gilbert, die in 2010 hard uithaalde naar James in een lange brief. Daarin werd de forward beschreven als ‘lafaard’ en ‘iemand die wegloopt van zijn verantwoordelijkheden.’

“Natuurlijk is daar de brief van Dan Gilbert en het gejoel van de Cleveland fans die daarnaast ook mijn shirts in brand staken. Aan de andere kant dacht ik, hoe zou ik reageren als mijn voorbeeld ineens zou vertrekken uit mijn stad? Ik heb met Dan (Gilbert) gesproken ‘face to face’. We hebben het uitgepraat. Iedereen maakt fouten, zelfs ik. Waarom zou ik iemand blijven haten?”, vertelde James.

Nog geen kampioenschap
Voor James is het thuiskomen nadat hij in 2010 met veel lawaai vertrok uit de stad. In een speciale uitzending op TV maakte hij bekend dat hij naar Miami zou gaan vertrekken. Dat zorgde ervoor dat hij public enemy number 1 werd in Cleveland. Zo schreef Cavs-eigenaar onder andere een brief aan de fans waarin hij James belachelijk maakte en beloofde dat zijn team eerder een kampioenschap zal winnen dan de Heat. Vier seizoenen later is het tegendeel bewezen met twee titels in vier seizoenen. De Cavaliers daarentegen wonnen geen titels, maar wel drie keer de draft lottery. Daarmee werden onder andere Kyrie Irving, Anthony Bennett en deze zomer Andrew Wiggins gedraft.

Het aantrekken van James is voor de Cavaliers een nog grotere overwinning. De ploeg en dan vooral de stad wacht al jaren op een titel. In 1964 waren de Cleveland Browns de laatste ploeg die een prijs won. Voor LeBron is het dus een nieuwe uitdaging om de stad haar eerste titel in meer dan 50 jaar te bezorgen. In tegenstelling tot zijn vorige periode bij de Cavs zal James nu wel samenspelen met een andere All Star, namelijk Kyrie Irving. Op het internet zijn er nog geruchten dat de Cavaliers ook achter Kevin Love zullen gaan, om hem samen met James en Irving te laten spelen. “Ik zal echter nog geen kampioenschap beloven. Dat is nog niet mogelijk met deze groep. Ik zie mezelf als een mentor van deze groep”, aldus LeBron James.

De Cavaliers haalden deze zomer al een nieuwe coach binnen met David Blatt. Een coach die nooit in de VS heeft gecoacht, maar wordt gezien als een van de beste coaches in de wereld. Onlangs werd hij verkozen tot Euroleague Coach of the Year. Aan hem de taak om met James en Irving een titel te winnen in Cleveland.

FOTO’s: Getty Images & Sports Illustrated

1 Reactie
  1. Bahadir 6 jaar ago

    Let the games begin! De eerste dominosteen is omgevallen; eindelijk.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen