LeBron James: ‘2010 was een goed jaar’

Door

Op de laatste dag van 2010 blikte LeBron James nog een keer terug op het bewogen jaar. In een interview met AP keek James met veel plezier terug op het afgelopen jaar. ,,Het was absoluut een goed jaar voor mij.”

James maakte genoeg mee het afgelopen jaar. Met de Cleveland Caveliers verloor hij in de play-offs van de Boston Celtics, daarna wisselde hij deze zomer de Caveliers, zijn jeugdliefde, in voor de Miami Heat. Vooral die laatste beslissing schoot bij een groot aantal mensen in het verkeerde keelgat.

,,Ik heb van geen enkele actie spijt,” keek James terug. ,,Ik ben blij waar ik nu ben. Mijn vrienden en familie zijn heel erg blij met deze nieuwe start. En ik ben dat zeker.”

Zijn start bij de Heat verliep allerminst soepel. Na zeventien wedstrijden had de ploeg van coach Erik Spoelstra al acht wedstrijden verloren. James geeft nu toe dat hij daar ook van opkeek. ,,Ik wist dat het niet zou lukken om meteen fantastisch te draaien, maar zo’n tegenvallende start had ik niet verwacht.”

Uiteindelijk eindigden de Heat 2010 extreem goed door van de laatste zeventien wedstrijden er zestien te winnen. Voor het komende jaar kijkt de 26-jarige superster dan ook met een goed gevoel vooruit. ,,Ik heb doelen, maar ik heb niet echt voornemens. Mijn voornemens zijn namelijk hetzelfde als aan het begin van NBA seizoen. Ik wil elke dag beter worden en zowel op als buiten het veld een voorbeeld zijn. Daarnaast wil ik er alles aan doen om een eindelijk een kampioensring binnen te halen. Maar nogmaals, dat is geen voornemen voor het nieuwe jaar, maar een voornemen die ik voor het begin van elk seizoen heb.”

Tot slot had James, die donderdag zijn 26e verjaardag vierde, nog een mooie boodschap voor zijn jongere fans. ,,Ik wil ervoor zorgen dat ik kinderen blijf inspireren, maar ik wil niet dat kinderen zeggen dat ze LeBron James willen zijn. Ik wil dat ze beter dan mij worden.”

Foto: media.lehighvalleylive.com

Ook leuk om te lezen