LeBeau blijft Steelers trouw

Door

Dick LeBeau heeft aangekondigd dat hij zal terugkeren voor zijn tiende seizoen als defensive coördinator van de Pittsburgh Steelers. ,,Ik zal nergens anders coachen dan hier,” zei Lebeau.

Sinds LeBeau bij Pittsburgh aan het werk is zijn de Steelers nog nooit lager dan 9e plaats geëindigd in de NFL wat betreft defense en is hun gemiddelde plaats derde (van de 32). Afgelopen seizoen kreeg niemand minder punten tegen dat Pittsburgh en werden ze tweede in de rankschikking in minste yards tegen.

Als speler moest LeBeau ook niet onderdoen voor de anderen. Hij speelde als cornerback college football bij de Ohio State Buckeyes, onder legendarische coach Woody Hayes, en won daar in 1957 het nationaal kampioenschap.

Hij werd in de 5e ronde gedraft in de 1959 draft door de Cleveland Browns, maar moest het team verlaten en tekende toen bij de Detroit Lions waar hij zijn volledige carrière doorbracht. Hij is nog steeds recordhouder voor meeste wedstrijden op rij voor een cornerback met 171.

Gedurende zijn carrière mocht hij drie maal naar de Pro Bowl, van 1965 tot 1967. In 2010 werd hij naar de Hall of Fame gestemd, samen met running back Floyd Little.

Foto: dc-cdn.virtacore.com

Ook leuk om te lezen