Leafs ook geen partij voor Blackhawks

Door

De Chicago Blackhawks weten van geen ophouden. Op bezoek bij de Toronto Maple Leafs werd de winning streak verlengd tot acht.

De eindstand van 5-3 doet vermoeden alsof het in Toronto nog tamelijk spannend was, maar niets was minder waar. Vanaf het moment dat Marian Hossa na amper een minuut spelen slordig puckverlies afstrafte, was Chicago heer en meester.

Vier minuten later stond het namelijk al 0-2, opnieuw na een Canadese turnover. Michael Frolik was de schutter, en kleiner dan die marge van twee zou het in het Air Canada Centre nooit meer worden.

,,Van ons wordt verwacht dat we winnen en twee punten pakken,” aldus Chicago-verdediger Duncan Keith (foto). ,,En ik denk dat onze goede starts van daaruit te verklaren zijn.”

Nog voor de eerste periode voorbij was, zorgde Jonathan Toews ervoor dat zijn persoonlijke streak (vijf goals in vijf opeenvolgende wedstrijd nu, in de punten in z’n laatste negen duels) in tact bleef door de 0-3 aan te tekenen.

,,We kwamen er snel achter waarom Chicago de regerend Stanley Cup-kampioen is,” reageerde Leafs-aanvaller Tim Brent. ,,Ze straften iedere fout die wij maakten meteen af. We vergaten te doen wat ons de laatste tijd zo goed maakte, en dat werd ons fataal.”

Joffrey Lupul mocht in de tweede periode nog even wat terug doen, maar nog in hetzelfde bedrijf beslisten Viktor Stalberg en Bryan Bickell de wedstrijd (1-5). Doordat de Blackhawks het in de derde periode verder wel geloofden, konden Joey Crabb en Luke Schenn de stand een nog wat draaglijker aanzien geven.

De Blackhawks, met 80 punten nu, krijgen dinsdag de Florida Panthers op bezoek. Toronto mag het dan in eigen huis weer proberen tegen de New York Islanders.

Zie hier de samenvatting tussen de Maple Leafs en de Blackhawks.

Foto: chicagonow.com/

Ook leuk om te lezen