Lastige opgave voor Montreal Impact in finale CCL

Door

MontrealImpact - 040715vAlajuelenseD
Het Canadese Montreal Impact gaat een lastige Champions League-avond tegemoet. De ploeg van trainer Frank Klopas neemt het in Estadio Azteca op tegen Club America, dat wordt gesteund door meer dan 100.000 supporters.

Prestatie van formaat
Impact leverde een prestatie van formaat door überhaupt de finale van de CONCAF Champions League te halen. Als eerste Major League Soccer-club won het twee keer op rij van een Latijns-Amerikaanse club (Pachuca en Alajuelense), waardoor de formatie het nu mag opnemen tegen het sterke Club America. De Mexicanen scoorden in acht CCL-wedstrijden dertig doelpunten en worden gezien als de favoriet.

Cupfighter
Toch wordt Montreal door insiders niet helemaal uitgevlakt. Klopas’ team won van de laatste 47 MLS-wedstrijden slechts zeven keer, maar dat is eigenlijk maar een statistiekje van niks. Impact in de MLS is namelijk een wereld van verschil in vergelijking met Impact in de CCL. De ploeg heeft zich opgeworpen als echte cupfighter.

Uitverkocht
Ook in Canada blijven de prestaties in de CCL niet onopgemerkt. De tweede finale, die in het Olympisch stadion wordt gespeeld, is al helemaal uitverkocht. Volgende week zullen 59.020 toeschouwers zien of de ploeg voor eigen publiek de beker in de wacht kan slepen. Dat zou betekenen dat voor het eerst in veertien jaar weer eens een MLS-club de CCL wint.

Alle zeilen bijzetten
Eerst wacht de ontmoeting in Mexico. Vannacht zullen zeker 100.000 toeschouwers naar het Aztekenstadion in Mexico Stad komen en dat maakt de opgave voor Klopas en zijn mannen niet bepaald makkelijker. Sterker nog, Impact neemt het op tegen twaalf man en zal alle zeilen bij moeten zetten om de schade beperkt te houden, want alleen dan maakt de ploeg volgende week, in eigen huis, nog kans.

Vermoedelijke opstelling Montreal Impact: Bush; Cabrera, Ciman, Soumare, Toia; Mallace, Reo-Coker; Oduro, Piatti, Romero; McInerney

De wedstrijd tussen Club America en Montreal Impact begint vannacht om 03.00 uur Nederlandse tijd.

Ook leuk om te lezen