Landon Donovan op huurbasis naar Everton

Door

Amerikaans international en Los Angeles Galaxy-middenvelder Landon Donovan vertrekt voor twee maanden naar Engeland. Na de Kerstmis zal hij daar uitkomen voor subtopper Everton. Bij die club komt hij onder andere de Nederlanders Royston Drenthe en John Heitinga tegen.

Voor Landon Donovan is het niet de eerste keer dat hij bij de club in dienst is. In 2010 speelde de Amerikaan via een zelfde constructie voor de Engelse ploeg. In tien wedstrijden kwam de 29-jarige middenvelder tot twee goals.

Everton-manager David Moyes is blij met de komst van de routinier. ,,Hij brengt veel ervaring met zich mee, die we goed kunnen gebruiken.” Verder hoopt de coach op een samenwerking die minstens net zo succesvol verloopt als de vorige. ,,Landon heeft een lang seizoen achter de rug, maar ik hoop, en ik verwacht ook, dat hij hier komt spelen met dezelfde kwaliteiten als toen”, aldus Moyes.

Ook Donovan zelf kijkt uit naar de nieuwe samenwerking. ,,Ik hoop dat ik hier net zo succesvol kan worden als twee jaar terug”, stelt de aanvallende middenvelder op het digitale thuis van Everton. Vorig jaar speelde routinier een normaal seizoen en werd hij niet uitgeleend aan een Europese club die nog wel in competitie was. Dat was toen te zwaar.

Donovan werd in november nog kampioen met zijn ploeg Los Angeles Galaxy. Landon Donovan was aanvoerder van dat team.

Foto: Goal.com

Ook leuk om te lezen