Lampard sluit mogelijk later aan bij NYCFC

Door

Frank Lampard - NYCFC

New York City FC aanwinst Frank Lampard scoorde gisteren op huurbasis voor moederclub Manchester City tegen zijn voormalig werkgever Chelsea FC. De middenvelder imponeert dermate in Manchester dat manager Manuel Pellegrini heeft aangegeven langer over hem te willen beschikken.

Klasse
Lampard vertrok afgelopen zomer bij Chelsea en tekende een contract bij NYCFC. De club doet echter pas vanaf 2015 mee aan de Major League Soccer. Lampard werd daarom in eerste instantie tot de jaarwisseling verhuurd aan moederclub Manchester City, om zodoende zijn conditie op peil te houden.

Maar de middenvelder imponeert bij zijn tijdelijke werkgever. Afgelopen zondag toonde hij zijn klasse en professionaliteit door tegen zijn oude werkgever te scoren. Volgens de Manchester Evening News zou City-manager Manuel Pellegrini hebben aangegeven nog langer over de middenvelder te willen beschikken dan de afgesproken termijn.

Langer verblijf
Hij zou in januari het tijdelijke gat moeten opvullen dat Yaya Touré achterlaat door zijn deelname aan de Afrika Cup. City speelt in die periode twee topwedstrijden, tegen Arsenal (thuis) en Chelsea (uit). Pellegrini zou Lampard hier goed bij kunnen gebruiken.

Officieel komt de gehele selectie van NYCFC in januari 2015 voor het eerst bijeen ter ere van de voorbereiding op het nieuwe MLS-seizoen. Als Lampard daadwerkelijk langer in Manchester blijft, zou hij in ieder geval de eerste maand van de voorbereiding missen.

Lampard scoort tegen Chelsea.
Lampard scoort tegen Chelsea.

Foto: Getty Images & NYCFC

Ook leuk om te lezen