Lakers zonder Bryant langs Pacers

Door

1recap1
Los Angeles Lakers @ Indiana Pacers, 99-93

De Los Angeles boekten een van hun belangrijkste zeges dit seizoen. En dat gebeurde in een duel waarin Kobe Bryant al na twaalf minuten zonder score afhaakte. Het maakte de Lakers echter niet uit, ook zonder Bryant, die nog last had van zijn enkelblessure opgelopen in het duel tegen de Hawks, werd tegen het verdedigend sterke Indiana pas voor de derde keer een uitoverwinning behaald tegen een team met een winstpercentage van meer dan vijftig procent.

De Lakers, die de helft van hun driepunters raak schoten, vingen het vertrek van Bryant op met 35 punten van Steve Blake en Antawn Jamison. Blake speelde sterk, want noteerde ook nog eens zes rebounds, zeven assists en vier steals. Dwight Howard eindigde op 20 punten en 12 rebounds. De Pacers speelden een uiterst matige wedstrijd. Het drietal David West, Roy Hibbert en Paul George raakte slechts dertien van zijn 45 schoten. Indiana raakte slechts 38 procent van zijn schoten en alleen George Hill onttrok zich met 27 punten aan de malaise.

Het was voor Bryant de vijftiende keer in zijn loopbaan dat hij niet tot scoren kwam. De laatste keer was in 2004, toen hij tegen Seattle slechts één minuut in actie kwam. Het was de vierde keer in zijn carrière dat hij geen punten maakte in meer dan tien minuten speeltijd. De Lakers verstevigen met de zege hun achtste positie in het westen en hebben nu een 35-32 record en wonnen maar liefst 18 van hun laatste 25 duels.

Charlotte Bobcats @ Toronto Raptors, 78-92

New Orleans Hornets @ Washington Wizards, 87-96

Phoenix Suns @ Atlanta Hawks, 94-107

Minnesota Timberwolves @ Houston Rockets, 100-108

Ook leuk om te lezen