Lakers winnen wedstrijd, verliezen Kobe

Door

1recap1

Golden State Warriors @ Los Angeles Lakers 116 – 118

Hoewel de Lakers gisteren een belangrijke en knappe overwinning boekte heerste er na afloop het gevoel alsof het seizoen verloren is. Sterspeler Kobe Bryant scheurde vrijdagavond met nog drie minuten op de klok zijn achillespees af. Het is de ergste blessure in de zeventienjarige loopbaan van de shooting guard.

De Lakers hebben op papier nog steeds een sterk team met Steve Nash aan het roer en Pau Gasol en Dwight Howard voorin. Pau liet tegen de Warriors weer eens zien over uitzonderlijke passende kwaliteiten te bezitten. Hij noteerde een triple-double. De beste statline had Stephen Curry echter. De guard lijkt altijd wat extra’s te brengen als hij tegen de Lakers speelt en vrijdag was niet anders. Hij eindigde de avond met, hou je vast, 47 punten, waarvan ruim de helft werd geproduceerd door driepunters. Negen raakte hij er maar liefst. Verder was hij goed voor negen assists en vijf steals. Het was echter niet genoeg voor een overwinning.

Minnesota Timberwolves @ Utah Jazz 100 – 107

Al Jefferson liet gisteren zien waarom hij door sommige als beste center in de NBA wordt genoemd. Hij evenaarde met 40 punten een career-high en greep daarnaast 13 rebounds in een belangrijke overwinning voor de Jazz met het oog op de play-offs. Mochten de Jazz deze niet halen, dan zou dit zomaar de laatste wedstrijd van Big Al in Utah geweest kunnen zijn. Na dit seizoen is hij een free agent.

Los Angeles Clippers @ New Orleans Hornets 96 – 93

De Hornets leken lange tijd op weg naar een overwinning, maar zagen hun voormalige ster Chris Paul uiteindelijk het duel doen kantelen. De kleine spelverdeler ging in het vierde kwart los en besliste het duel in het voordeel van de Clippers. Het was een belangrijke overwinning met het oog op de stand. Eric Gordon, oud-speler van de Clippers, scoorde met 25 punten het meest van iedereen.

Memphis Grizzlies @ Houston Rockets 82 – 78

De Grizzlies werken hard aan hun vorm en dat levert resultaat op. Ze hebben de ambitie om de komende dagen thuisvoordeel in de play-offs af te dwingen en met goede  overwinningen als deze komen ze een heel eind. De grote mannen waren belangrijk voor de bezoekende ploeg. Marc Gasol en Zach Randolph namen beide 15 punten voor hun rekening. James Harden scoorde het dubbele voor de Rockets, maar was zeker niet in goede doen.  Hij raakte slechts 27% van zijn schoten.

Oklahoma City Thunder @ Portland Trail Blazers 106 – 90

De Thunder willen graag eerste worden in de Western Conference en dat is terug te zien in hun spel. Tegen de Blazers oogden ze geconcentreerder dan de tegenstander en speelden met meer inzet. Russell Westbrook was de grote man voor de Thunder. De in goede vorm verkerende point guard was goed voor 33 punten.

Sacramento Kings @ San Antonio Spurs 101 – 108

Tony Parker is gewoon heel erg goed. De Fransman was de beslissende factor in de thuiszege tegen de Kings. Hij tekende voor 22 punten en vervulde bovendien zijn rol als spelverdeler met verve met 11 assists. Voorafgaand aan de wedstrijd werd bekend dat Stephen Jackson zijn contract is ontbonden. Hij was het niet eens met zijn rol, waarop Popovich bij het bestuur aangaf geen beroep meer te willen doen op de small forward.

Denver Nuggets @ Dallas Mavericks 105 – 108

De Mavs hebben in een vermakelijke wedstrijd gewonnen van de veel hoger geplaatste Nuggets, die de laatste vijf wedstrijden hadden gewonnen.  In overtime namen Vince Carter en Dirk Nowitzki hun team bij de hand en met succes. Beide heren scoorden 22 punten en ook O.J. Mayo deed een duit in het zakje met 20 punten.

New York Knicks @ Cleveland Caveliers 101 – 91

De Knicks hadden weinig moeite met Cavs. Wederom leunde de ploeg op de mannen in vorm. Zowel Carmelo Anthony als J.R. Smith waren goed voor 31 punten.  Hetzelfde aantal haalde Kyrie Irving, maar hij stapte dus als verliezer het veld af. Door de overwinning lijken de Knicks zeker van de tweede plaats.

Ook leuk om te lezen