Lakers weten weer wat winnen is

Door

Utah Jazz @ Los Angeles Lakers 84 – 102  

Na vier nederlagen weten de Lakers weer wat winnen is. De Jazz werden aan de kant gezet na een collectieve prestatie, die werd gekenmerkt door een passende Kobe Bryant. De Black Mamba kreeg veel kritieken over zich heen de afgelopen weken, door de vele schoten die hij nam. Ploeggenoot Dwight Howard had al aangegeven meer de bal te willen krijgen en Kobe gaf gisteren gehoor aan die wens. Hij liet zijn unieke talent zien door ditmaal belangrijk te zijn met maar liefst 14 assists, een minder dat zijn career-high. Daartegenover stonden slechts 14 punten, maar de rest van de Lakers namen de punten voor hun rekening.

Ook de andere spelers van de Lakers speelden een betere wedstrijd dan we van ze gewend zijn de afgelopen weken. Metta World Peace ontpopte zich tot ware driepuntspecialist met maar liefst vijf rake worpen van downtown, terwijl Howard dominant speelde onder de basket. Trainer Mike D’Antoni was tevreden met het spel. “De energie waarmee we speelden was goed, evenals het samenspel.”

San Antonio Spurs @ Dallas Mavericks 113 – 107

Ondanks de afwezigheid van trainer Gregg Popovich en de geblesseerde Tim Duncan hebben de Spurs voor de derde maal dit seizoen gewonnen van de Mavericks. Door de afwezigheid van Duncan kreeg All-Star Tony Parker de sleutels in handen. De Fransman viel na een spin-move echter hard op het hoofd in het eerste kwart en moest het veld met een fikse snee boven zijn linkeroog verlaten. Parker, die na een opstootje in een New Yorkse nachtclub al eerder een snee boven het linkeroog had, keerde echter snel terug met drie hechtingen en liet zien waarom hij geselecteerd is voor de All-Star Game. Hij eindigde de wedstrijd met 23 punten en 10 assists.
Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was het geen spannend duel. Al voor het vierde kwart begonnen was stond vast wie de winnaar zou gaan worden. Dallas eindigde de wedstrijd met elf punten in de slotminuut, maar de rake schoten kwamen te laat. Het team oogde roestig, zoals wel vaker dit seizoen. Ook Dirk Nowitzki is nog lang niet de ster die de Mavs twee jaar terug naar een titel leidde. De Duitser had 15 punten.

Brooklyn Nets @ Memphis Grizzlies 77 – 101

De Grizzlies hadden weinig moeite met de bezoekers uit New York. Een slimme tactiek van trainer Hollins kenmerkte veel van de scores. De Grizzlies, normaal veelal gebruik makend van individuele acties van MarcGasol en Zach Randolph, speelden nu meer op de zogenaamde pick-and-roll. De Nets hadden daar veel moeite mee. Vooral Gasol was is de eerste helft op dreef met 20 punten, waar het vervolgens ook bij bleef. De Grizzlies verkeren in goede vorm en wonnen vier van hun laatste vijf wedstijden.

Sacramento Kings @ Oklahoma City Thunder 95 – 105

Zoals verwacht hadden de Thunder weinig moeite met de Kings en was het Kevin Durant de beste speler op het veld. De drievoudig topscorer van de NBA was goed voor 24 punten, 11 rebounds en 5 assist. Ploeggenoot Russell Westbrook was ook prima bezig met 18 punten en maar liefst 14 assist. Vanaf de bank kende Kevin Martin een goede pot met 24 punten. De Thunder worden vaak geprezen om hun aanvallende kwaliteiten, maar ook verdedigend staat het als huis. Zo weerhielden ze DeMarcus Cousins gisteren prima af. De jonge center schoot slechts zes van zijn zestien schoten raak.

Houston Rockets @ New Orléans Hornets 100 -82

Aan de hand van de man met de baard hebben de Rockets een eenvoudige uitoverwinning behaald. James Harden zat de afgelopen weken in een vormdip en hopelijk is deze wedstrijd de ommekeer. Harden, voor het eerst geselecteerd voor de All-Star game, scoorde 30 punten en zag acht keer een ploeggenoot raak schieten na een pass. Een goede prestatie van de shooting guard, hoewel hij wel acht turnovers noteerde. “Ik wilde eenvoudiger spelen. Ik wilde soms toch teveel doen, maar het hele team speelde verdedigend sterk in alle kwarten. Dat hadden we nodig” aldus Harden na afloop.

Ook leuk om te lezen