Lakers weken zonder Pau Gasol

Door

Utah Jazz v Los Angeles LakersDe Los Angeles Lakers moeten het de komende weken stellen zonder Pau Gasol. De 32-jarige Spanjaard raakte dinsdag in de wedstrijd tegen de Brooklyn Nets geblesseerd aan zijn rechtervoet. Een MRI-scan op woensdag wees uit dat Gasol voorlopig niet zal kunnen spelen. De verwachting is dat de center vier tot zes weken langs de kant staat. De Lakers zijn midden in een trip langs de oostkust waar nog duels tegen de Celtics, Bobcats en Heat resteren. Gasol vliegt terug naar LA om de exacte ernst van de blessure te bekijken.

Het uitvallen van Gasol is de zoveelste tegenslag voor de Lakers dit seizoen. Eerder kampten Dwight Howard en Steve Nash al met blessures en zag het team reserve Jordan Hill uitvallen voor de rest van het seizoen. Zonder Gasol en een verre van fitte Howard stapelen de problemen rond het frontcourt van de Lakers zich alleen maar verder op. Gasol was dit seizoen in 39 duels goed voor 13.4 punten (derde van team) en 8 rebounds (tweede van team), maar ook 3.6 assists (derde van team).

De verdediging, toch al niet de sterkste kant van de Lakers, gaat ook lijden onder de afwezigheid van Gasol. Tegenstanders scoren gemiddeld vier punten meer tegen de ploeg van coach Mike D’Antoni als Gasol niet meespeelt.

Ook leuk om te lezen