Lakers moeten World Peace zes weken missen

Door

Los Angeles Lakers v Dallas Mavericks

De Los Angeles Lakers zullen het de komende zes weken moeten doen zonder Metta World Peace. Er staat voor de 33-jarige small forward een operatie aan de linkerknie op de rol om zijn meniscus te repareren. World Peace blesseerde zijn knie afgelopen maandag in de wedstrijd tegen de Golden State Warriors, maar had toen nog het idee dat hij er slechts anderhalve week uit zou zijn.

Blessureleed in Tinseltown

Net dat je het idee hebt dat de blessurelijst in Los Angeles langzaam leeg stroomt met de terugkeer van Pau Gasol, krijgt de ploeg van manager Mike D’Antoni, die dit seizoen altijd kon bouwen op zijn small forward, opnieuw een klap te verwerken. World Peace speelde in 70 van de 71 wedstrijden en was daarin goed voor 12.8 punten, 5.1 rebounds, 1.5 assists en 1.7 steals per wedstrijd.

“Het is moeilijk om Metta zo te zien”, reageerde teamgenoot Dwight Howard op het nieuws. “Hij is het hele seizoen één van onze sterkste en fitste spelers.” Jodie Meeks vervangt World Peace in de line-up waardoor sterspeler Kobe Bryant opschuift naar de small forward positie.

De Lakers (36-35) zijn met nog elf wedstrijden te gaan volop in de strijd voor een plaats in de play-offs. De Dallas Mavericks en de Utah Jazz staan op één wedstrijd achterstand. World Peace heeft echter vertrouwen in zijn ploeg dat ze ook zonder hem de play-offs halen:

naamloos

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen