Lakers continueren comeback

Door

1recap1

Minnesota Timberwolves @ LA Lakers 94-116

De LA Lakers zijn bezig met een heuse comeback in de NBA. De ploeg van coach Mike D’Antoni staat nog maar 2 wedstrijden achter op de Houston Rockets en dat hebben ze te danken aan een reeks goede wedstrijden. Ook gisteravond hadden de Lakers een goede wedstrijd, al moet wel gezegd worden dat de Wolves niet in hun sterkste opstelling speelden. Met Kevin Love, Andrei Kirilenko, Brandon Roy, Chase Budinger en Malcolm Lee geblesseerd zou ieder team in de NBA het moeilijk hebben. De geblesseerden lijst is eigenlijk nog niet af, want gisteravond kwam daar nog een speler bij: Nikola Pekovic. De grote man uit Montenegro had last van zijn onderbuik en kon de wedstrijd niet afmaken. Nóg een tegenvaller voor de Wolves dit seizoen.

Maar ook met Nikola Pekovic hadden de Wolves waarschijnlijk geen schijn van kans gehad tegen Kobe Bryant en Dwight Howard. De twee super sterren van de Lakers eindigde allebei met best aardige cijfers. Kobe had namelijk 33 punten, 5 rebounds en 5 assists. Waar Dwight Howard het moest doen met 11 punten en 13 rebounds.

De volgende wedstrijd voor de Lakers is op zaterdag in het Staples Center tegen de Atlanta Hawks. De Wolves gaan op hun beurt op zaterdag naar Portland voor een wedstrijd tegen de Trail-Blazers.

LA Clippers @ Indiana Pacers

Chris Paul, do i need to say more. De PG van de Clippers deed het allemaal gisteravond tegen de Pacers. Toen de Clippers met 89-72 leidden, leek er geen vuiltje aan de lucht voor ze. Maar nog geen 5 minuten later was het 91-87. Gelukkig voor de Clips konden zij rekenen op Chris Paul die de laatste acht punten scoorde en hiermee de zege veilig stelde. Paul eindigde hiermee op 29 punten en hij voegde daar 8 assists aan toe. Bij de Pacers was David West de grote man met 22 punten, 6 rebounds en 4 assists. Blake Griffin haalde een double-double binnen. Met 18 punten en 14 rebounds was de leider in het dunk klassement zeer belangrijk in de overwinning.

Deze overwinning zorgt ervoor dat de Clippers voor het tweede jaar op rij een positief record hebben. Iets wat maar één keer eerder in de clubgeschiedenis is voorgekomen. Dat was nog in de tijd dat ze in Buffalo speelden.

Philadelphia 76’ers @ Chicago Bulls 82-93

Waar Chris Paul de alleskunner is bij de Clippers, dan is Joachim Noah dat bij de Bulls. De Center had een redelijk geslaagde avond met 23 punten, 21 rebounds en 11 blocks(!) De All-Star laat zien waarom de coaches hem hebben gekozen als All-Star. Samen met Carlos Boozer zorgden zij ervoor dat de Sixers met een ontevreden gevoel in de bus stappen. Boozer was zelf namelijk ook best lekker aan het ballen. Na 48 minuten basketbal eindigde de PF met 21 punten en 12 rebounds, een double-double dus.

De volgende wedstrijd voor de Bulls zal op zaterdag zijn. In en tegen Brooklyn zullen zij proberen de Nets een toontje lager te laten zingen. De Sixers gaan op hun beurt de strijd aan met de Golden State Warriors op zaterdag in Philadelphia.

Ook leuk om te lezen