Laatste nieuws rondom arbitration hearings (1)

Door

Deze week staan de laatste arbitration hearings gepland, vandaar een snelle update van het laatste nieuws rondom de betreffende spelers en teams. Vorige week werd al bekend dat Josh Hamilton en de Rangers arbitration ontweken via een nieuw tweejarig contract en dat de Angels hun arbitragezaak tegen Jered Weaver wonnen waardoor hij 7.37 miljoen dollar zal verdienen in 2011.

Shaun Marcum vs. de Milwaukee Brewers
Deze zaak stond gepland voor 10 februari, maar bereikte nooit de rechtzaal. Marcum en de Brewers bereikte een overeenstemming over een nieuw eenjarig contract ter waarde van 3.95 miljoen dollar. Marcum had om 5 miljoen gevraagd, terwijl de Brewers slechts 3 mljoen wilden bieden. Uiteindelijk bereikten zij dus net op tijd een compromis.

Luke Scott vs. de Baltimore Orioles
De arbitragezaak tussen Scott en de O’s zou maandag plaatsvinden, maar beide partijen kwamen tot een overeenkomst voor een jaar. Scott vroeg om 6.85 miljoen, terwijl de Orioles maar 5.7 miljoen boden. Ook deze speler kwam met zijn team tot een compromis. Scott zal in 2011 6.4 miljoen dollar verdienen. Hij sloeg .284 met 27 home runs in 2010.

Jose Bautista vs. de Toronto Blue Jays
Deze partijen lijken nog wel altijd op weg naar een arbitration hearing, die dinsdag plaats moet vinden. Bautista gaf aan graag een meerjarig contract te willen tekenen bij de Blue Jays, voor wie hij in 2010 54 home runs sloeg. De Home Run King van de MLB in 2010 lijkt een goede kans te maken op een grote salarisverhoging in 2011. Later uiteraard meer.

James Loney vs. de Los Angeles Dodgers
Loney(foto), die in 2010 3.2 miljoen dollar verdiende en .267 sloeg met 10 home runs en 88 RBIs, vroeg om 5.25 miljoen dollar in 2011. De Dodgers boden niet meer dan 4.7 miljoen dollar. De beide partijen leken op weg naar een arbitration hearing, maar kwamen net op tijd tot een nieuw eenjarig contract ter waarde van 4.85 miljoen dollar.

Foto: i.pbase.com

Ook leuk om te lezen