LA Kings zetten opmars voort

Door

Calgary Flames v Los Angeles Kings

Verdedigend kampioen Los Angeles Kings begon het seizoen uitermate teleurstellend, maar dankzij een ijzersterke reeks is de ploeg uit Californië inmiddels opgerukt naar de vierde plaats in de Western Conference. Gisteravond werden dankzij een 3-1 zege op Calgary de zorgen van de Flames in ieder geval vergroot.

Los Angeles is daarmee met 30 punten uit 24 wedstrijden de best of the rest in het Westen, gezien ze op gepaste afstand volgen na Chicago (45 punten) en Anaheim (39). Het gat naar de nummer vijftien Calgary beslaat echter acht punten (22), waardoor nog maar eens duidelijk wordt hoe ongelofelijk de reeks van de Blackhawks is geweest. De nummers drie tot elf in het Westen staan op slechts vier punten van elkaar.

Iedere overwinning telt daarom en de 8-2-0 reeks van de Kings in de laatste tien duels heeft hun kansen goed gedaan. De Kings kwamen gisteravond halverwege de eerste periode op een 2-0 voorsprong dankzij treffers van Dustin Brown en Jarret Stoll.

Een treffer voor de Flames van Mikael Backlund maakte de wedstrijd laat in de derde periode nog even spannend, maar na een empty netter van opnieuw Dustin Brown bleven de punten definitief in LA.

East

Het was een rustige avond in de NHL, waar hoogst ongebruikelijk maar twee wedstrijden in totaal werden gespeeld. Die twee wedstrijd was Boston Bruins tegen Ottawa Senators en werd gewonnen door Boston, die daar wel een shoutout voor nodig hadden. Beide ploegen behouden met deze punten hun uitstekende positie in het oosten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen