LA Kings zetten ongekende road win streak voort

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Het leek een winning streak die niet voort kon duren. De Los Angeles Kings wonnen op weg naar de Stanley Cup Finals alle acht de uitwedstrijden die ze speelden en die streak zetten ze vooralsnog vrolijk door. Ook game 2 werd, net als game 1, met 2-1 in overtime gewonnen en daarmee hebben de Kings de serie stevig in handen.

Game 1 was nog wat aftastend begonnen, maar game 2 leek in alles op het spel dat vooral de Devils graag willen spelen. Harde forecheck, veel druk op de speler met puckbezit en stevige hits. Het was echter opnieuw LA dat als eerste wist toe te slaan en dat gebeurde via misschien wel de mooiste treffer van deze playoffs. Drew Doughty schaatste alleen op de verdediging af, maakte twee knappe dekes en schoot de puck vervolgens hard langs Brodeur.

Het tweede bedrijf was iets minder spannend. Hoogtepunt was een reflex van Jonathan Quick, die met een ongekend moeilijke save met de punt van zijn schaats liet zien waarom hij een van de beste goalies van dit moment is. Er werd echter niet gescoord en dus zaten de Kings stevig in het zadel.

Toch bleek de vierde lijn van de Devils wederom cruciaal en het was hun treffer die vroeg in de derde periode de 1-1 betekende. Er volgden nog verscheidene powerplays en hachelijke momenten, maar overtime moest alweer uitkomst brengen. In die overtime was het na bijna een kwartier spelen Jeff Carter die zonder te kijken de puck verrassend langs Brodeur knalde en daarmee de Kings terug in het zadel helpt op weg naar hun eerste Stanley Cup.

Highlights

Programma
Game 3 wordt in de nacht van maandag op dinsdag om 2.00 Nederlandse tijd gespeeld in Los Angeles. Het is bij een 2-0 stand voor LA de laatste kans voor New Jersey om nog iets van deze serie te maken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen